A képviselők egyebek mellett döntöttek arról, hogy a Magyar Fejlesztési Bankkal közösen módosítják 6 panelépület felújításának hitelszerződését, mivel késett az állami támogatások szerződése, így határidőre nem tudnak végezni a munkákkal. A Kapospont szerkesztőségébe a témában korábban már több társasház és lakásszövetkezet képviselője jelezte aggodalmát. Attól tartva, elesnek az önkormányzati egyharmad résztől. Ezt a mostani döntés megoldotta.

A közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy a környező településekről óvodába és iskolába bejáró gyerekek hozzájárulásait rugalmasan fizethessék be az önkormányzatok a megnövekedett terhek miatt. Az ülésen a Baross Gábor utca, új Vásárcsarnok elötti szakaszát kettesről, egyes számú parkoló övezetté módosították.    

Határoztak ugyanakkor a városatyák arról is, hogy a toponári tagiskola hatodik osztályát a magas osztálylétszám miatt megbontják.

A csoportbontásra azért van szükség az intézményben, mert az áprilisi beiratkozáskor még úgy tűnt: a korábbi 26 tanulóhoz hét diák érkezik majd Magyaratádról. A pótbeiratkozáskor azonban kiderült, hogy további két körzetes gyerek is a toponári iskolába jár majd, ketten pedig osztályismétlőként kerültek az osztályba. Így a 37-es osztálylétszám már szinte kezelhetetlen lett volna az intézményben.


Címkék: panel, napirend, közgyűlés, Kaposvár, program, politika