A Városligetben elhangzott beszédében Szita Károly úgy fogalmazott: „E város a legnagyobb bajban nem összehúzta magát, hogy süvítsen a feje felett nyugodtan a vihar, hanem vitorlát feszített, hogy felfogja, s használja a szelet. Mi akkor indultunk meg, amikor mások megijedtek, s fékezni kezdtek. Nézze meg videón a teljes beszédet!

Mert nem túlélni akartuk a nagy szelet, hanem használni ahhoz, hogy előbbre jussunk. Így tudtunk gyarapodni közös értékeinkben, így voltunk képesek vállalkozásokat, munkahelyeket megőrizni és újakat teremteni, így maradtunk erősek, s lettünk még erősebbek.”

A városvezető felidézte az elmúlt évek viharait, a gazdasági válság okozta kiszámíthatatlanságot, s azt az összefogást, ami nemcsak évszázadokkal ezelőtt, de napjainkban is megmenti a magyarságot. „Kaposvár sosem könyörgött, sosem tartotta a kezét alamizsnáért, mert mi büszke, erős közösség voltunk és vagyunk. Amit megvalósítottunk, azt a magunk erejéből és tehetségéből értük el.

 

 

Így lett az álmos kisvárosból virágzó, gyakorta példát adó megyeszékhely, így lettünk csomópontja a térségnek, s így van esélyünk bátorsággal tekintenünk a holnapra is.”
A napi bajok és kihívások hallatlan erőfeszítéseket kívánnak mindenkitől – tette hozzá a polgármester – s ehhez Szent István Magyarországa ad erőt mindannyiunknak.

Címkék: beszéd, ünnepi, politika, szita, szita károly