A megyei választmány, egyúttal a marcali alapszervezet elnöke közölte: a teljes tisztújítás mellett mind a hat somogyi választókerületnek van vezetője, meg tudják szólítani az embereket, egységes arculattal tudnak megjelenni, és minden politikai csoporttal, nemzetben gondolkodóval felveszik a kapcsolatot.

"Erős politikai erőként akarunk jelen lenni a megyében" - fogalmazott Kesztyűs Attila, hozzátéve: kiemelten foglalkoznak majd az új önkormányzati törvénnyel, a hitelkárosultakkal és a zsebszerződésekkel.

A somogyi választmány két alelnököt is választott. Egyikük Pap Csaba, a kaposmérői alapszervezet vezetője, bírálta a devizahitelesek megmentésére létrehozott kormányzati csomagot. Úgy véli, Somogyban is pertársaságokat kellene létrehozni, hogy valós segítséget tudjanak nyújtani a károsultaknak. A másik alelnök, Kiss Tamás, a kaposvári közgyűlés képviselője az új önkormányzati törvényt kifogásolta, mondván, csorbul az önkormányzatok - főként a kétezer lakos alatti települések - önállósága.

Ander Balázs, a Somogy megyei közgyűlés tagja a "megyei korfa összeomlásának" veszélyére és a "megélhetési bűnözés" növekedésére hívta fel a figyelmet, valamint a termőföldek külföldi tulajdonba kerülésének megállítására szólított fel.

A Jobbik somogyi elnökségének megbízatása egy évre szól.

Címkék: hitelkárosultak, választmány, Marcali, Jobbik, Somogy, politika