Délután érkezett Rogán Antal a kaposvári kórházba. Azért jött, hogy megtekintse az épülő beruházást. Először a kórház vezetőivel ült le beszélgetni. A főigazgató elismeréssel szólt a kivitelező cégről.  

- Hihetetlen, amit itt produkálnak tempóban, építkezésben, organizációban, logisztikában. Nehezemre esne, nagyon kekec lennék, ha valami rosszat tudnék mondani - jelentette ki Repa Imre, Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója.

A Pólus program keretében az ország második legnagyobb kórházi beruházása valósul meg Kaposváron, több mint 12 milliárd forintból. Januárban tették le az alapkövet, és a gyors ütemű munkának köszönhetően már szerkezetkész az épület.

- Én azért örülök neki személy szerint, mert a somogyiak, a betegek érdekét szolgálja. Megítélésem szerint a XXI. századnak megfelelő egészségügyi központ épül Kaposváron - szögezte le Mátrai Márta, kaposvári fideszes országgyűlési képviselő.

Rogán Antal szerint az új fejlesztések, a kórházépítések a magyar egészségügyi rendszer alapjait teremtik meg.

- A kaposvári fejlesztés különösen nagy jelentőséggel bír - jelentette ki. - Hatékonyabb egészségügyi ellátást teremt, mert a szétszórt épületek helyett koncentrált központok alakulnak, ez lehetővé teszi, hogy itt olyan szolgáltatások legyenek, amelyek egy szélesebb térséget is képesek ellátni.
Hozzátette: a kormány politikája az, hogy nem bezárni kell a kórházakat, hanem fejleszteni és építeni. Ehhez nem az emberek zsebéből akarják kivenni a pénzt, hanem uniós forrásokat, gyógyszertári befizetéseket vesznek igénybe, illetve az indokolatlan gyógyszertámogatásokat kurtítanák meg.

Szerencsére a megyének és Kaposvárnak is vannak tervei - mondta Rogán Antal. Példaként említette az egészségügy színvonalának növelésében - megítélése szerint - élenjáró megyei kórházat, amely a most folyó beruházás sikeres befejezéséhez "minden segítséget meg is fog kapni" - ígérte.
A gazdasági bizottság elnöke a dél-dunántúli régióba jutó fejlesztési forrásokról szólva az mondta: a következő három-négy évben "több juthat annál, mint amennyi az elmúlt években jutott".

Címkék: Kórházberuházás, Mátrai Márta, Rogán Antal, Repa Imre, egészségügy, politika