A fidesz frakcióvezetője, Mihalecz András napirend előtti felszólalását Lamperth Mónikának címezte. Mint mondta, az MSZP-kongresszuson kiderült, hogy a képviselő asszony kisírta miniszteri székét Gyurcsány Ferenc vállán.
A Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Mihalecz András szerint most már érthető, hogy miért nem tudta megfelelő módon képviselni a kaposváriak érdekeit, hiszen az, aki pityeregve kisírja a pozíciót, az valójában nem egy súlyos és nem egy meghatározó szakmai elismerést jelent.
Lamperth szerint ennél égetőbb gondokkal küzd Kaposvár, amit meg kell oldani.
Az MSZP önkormányzati képviselője szerint miközben a közgyűlés ma 65 álláshely megszüntetéséről döntött, a Fidesznek az a legfontosabb, hogy gyalázkodjon. Azt mondja: inkább a kaposvári emberek problémáival kellene foglalkoznia, az sokkal fontosabb.

Közgyűlés


Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző rámutatott: az előterjesztés valójában 72 álláshelyről rendelkezik, de ez nem jár elbocsátásokkal.
- A megüresedő álláshelyeket nem töltöttük be, a nyugdíjas álláshelyekkel úgy sáfárkodtunk, hogy azok helyére már nem vettünk föl új dolgozókat. Ebből az következik, hogy a 72 álláshely, amely gyakorlatilag teljes egészében olyan intézkedés, amely mögött nincs személyes probléma - tette hozzá a főjegyző.
A testület döntött arról, hogy a kereskedelmi iskola nyugállományba vonuló igazgatóját Csiba Ágota váltja. A Zichy szakképző iskola vezetésével pedig újabb 5 évre Tamás Károlyt bízták meg. A diákokat érintő másik döntés: a város szeptembertől minden második osztályost ingyen megtanít úszni.
Szita Károly polgármester szerint ismét példát mutat Kaposvár az országnak. - Nem keltjük fel hajnalban a gyerekeinket, hogy menjenek el az uszodába, és tanuljanak meg úszni. Nem kérjük őket délután 4 órakor, 5 órakor, hogy ezt tegyék meg. Hanem tanórai keretek között, mintha biológia órára mennének. Most egy órát az uszodában fognak eltölteni - mondta a polgármester.
Az önkormányzat megelőlegezi az államnak a tűzoltók 2004 és 2007 között ki nem fizetett túlóradíjának összegét. Két részletben még az idén 34 millió forintot utalnak át 57 aktív tűzoltónak. A testület hozzájárult ahhoz, hogy a város szeptembertől 5 évre bérbe adja a Bárány fogadót. Ezen kívül a korábban meghirdetett zöldfoglalkoztatás kiszélesítése érdekében újabb állami földeket venne át térítésmentesen az önkormányzat.   

Címkék: földvétel, döntöttek, állami, közgyűlés, politika, kaposvár