Merre tovább Magyarország? Tette fel a kérdést a volt miniszterelnök. De, merre tovább MSZP? Gyurcsány Ferenc ahogy fogalmazott, Hunnia és Pannónia egységét akarja megteremteni. Ezt akarja szolgálni a nemrég közzétett 20 pontos ajánlása is a koalíció elnökének. A pártkongengresszus döntő jelentőségű lesz abban, hogy milyen irányt vegyenek a szocialisták - tette hozzá.

- Én nem készülök arra, hogy valaki le akarja győzni a másikat. Arra sem készülök, hogy engem le akar ott győzni valaki. Velem egyébként sem érdemes küzdeni. A gondolataimmal talán igen, hogyha valaki úgy gondolja. De az meg alkalmas terep arra, hogy a végén akár egy egység jöjjön létre - mondja Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Ahhoz, hogy a 2014-es választásokon méltó ellenefelei legyenek a Fidesznek, nem széthúzniuk kell, folytatta Gyurcsány Ferenc. Minden választókerületben az egy jobboldali jelölttel szemben egy baloldali jelöltet kell állítani, mert ha szétforgácsolják az MSZP erőit, akkor az csak a Fidesznek kedvez. A koalíció elnöke azt is elárulta: még sokáig politikus akar maradni, és tervei között szerepel, hogy létrehozza az új magyar baloldalt.

Címkék: gyurcsámy, demokratikus koalíció, párt, politika, kaposvár