A Fidelitas erejét mutatja, hogy két miniszterelnök-helyettes is itt van a rendezvényen – mondta Ágh Péter, a Fidelitas elnöke.

Navracsics Tibor kiemelte: a Fidesz jövője és az ország reménysége a Fidelitas Ezek a fiatalok határozzák meg néhány év múlva az ország jövőjét Szita Károly is arról beszélt: a fiatalok a jövő reménységei. De már most is kiveszik a részüket a munkából. Kaposvár polgármestere úgy fogalmazott: nincsenek négy éves politikai ciklusok, egyik napról a másikra ugyanazt kell csinálni, amit a választási kampányban teszünk, vagyis dolgozni.

A rendezvényen a kormány terveiről és a készülő új Alkotmányról is szó esett.

– Új utat épít a kormány Magyarországnak – mondta Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes azt állítja: a Fidesz programja 20 éve ugyanaz. – A szabad, független, demokratikus Magyarország, ahol a jogállamot senki és semmi nem csorbíthatja, ahol senki és semmi nem szabhatja meg, hogy milyen módon, hogyan kívánunk élni, és ahol mi magunk alakítjuk a saját sorsunk.

A magyarságot meg kell menteni – erről már Semjén Zsolt beszélt. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: a nemzetpolitikába a családok erősítése és a határon túli magyarok állampolgárságának elismerése is beletartozik. Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, és akkor áll fen az egyetemes emberiség értékgazdagsága, ha a nemzet hozzá tudja tenni a saját értékét. A miniszterelnök-helyettes kiemelte: éppen ezért a határon túli magyaroknak szavazati jogot kell adni, ezen kívül egy közösségi hálót építenek ki a külföldön élők magyaroknak.

 

Címkék: Semjén, Navracsics, Fidelitas, Fidesz, fiatalok, politika