Szociális város rehabilitációs pályázatot nyújt be Kaposvár önkormányzata a Dél-Dunántúli Operatív Programra. Egyebek között erről is döntöttek szerda esti rendkívüli közgyűlésükön. A „ Nostru” elnevezésű program a Nádasdi utca – Nap utca – Hold utca – Csillag utca – Hajnal utca – Bodrog utca – Móricz Zsigmond utca által határolt területek 1200 lakosának nyújtana jobb életkörülményt.

Kaposvár Közgyűlése Együttműködési Megállapodást kötött a Napkerék Egyesülettel. Szakmailag együttműködnek a Kaposváron élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű roma/cigány diákok érdekében. A roma tanulókat féléves és év végi vizsgákra készítik fel, szabadidős programokat szerveznek és a tehetségeket felkarolják.

Vita nélkül szavaztak a képviselők holdingba történt önkormányzati tulajdonban lévő üzletrészek apportálásáról.

Kaposvár Közgyűlése 2011. január 1-ei hatállyal Kaposvári Közszolgáltató Holding Zrt. alapított és döntött arról, hogy a holding révén közös irányítás alá kerülnek az alábbi társaságok:

1)    Kaposvári Tömegközlekedési Zrt,

2)    Kaposvári Városgazdálkodási Zrt,

3)    Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt,

4)    Kapos Televízió és Rádió Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft,

5)    Kaposvári Nagypiac Kft,

6)    Kaposvár Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft,

7)    KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft,

8)    Deseda Kemping Kft,

9)    valamint a Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő megszűnését követően létrehozott nonprofit gazdasági társaság, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft, mely jelenleg cégbírósági bejegyzés alatt áll.

Könyvvizsgálók nézték át az önkormányzat tulajdonában álló társaságok részvény- illetve üzletrészcsomagjának értékét. Ezek alapján a részvénytársaság alaptőkéjét felemelték. 1.997.148.000.-Ft-ra. Az alaptőke-emeléssel érintett jegyzett tőkenövekmény terhére „B” sorozatba tartozó 1.997.143 db, egyezer forint névértékű, névre szóló, törzsrészvényt bocsátottak ki.

Szita Károly polgármester az alkotmányozás kapcsán elmondta: olyan értékek találhatók benne, amelyek mindannyiunk számára fontosak.  Például az anyanyelv védelme, szülői gondoskodás, munkavégzésre való kötelezettség, valamint a teljes foglalkoztatás, mint államcél. A mostani előterjesztésben megfogalmazott pontosításokat már csütörtökön felküldik Budapestre.

A közgyűlésen Giber Vilmos összeférhetetlenség miatt lemondott a Kapos TV és Rádió Kft. Felügyeleti Bizottsági tagságáról.

Helyette Somogyvári Lajost választotta a közgyűlés.

Címkék: holding, napirend, város, közgyűlés, politika, Kaposvár