Az öt induló eredménye a megszerzett szavazatok arányában:

Giber Vilmos Fidesz-KDNP: 63,6 százalék
Ács Tamás, MSZP: 27,5 százalék
Kutas Viktor, LMP: 4 százalék
Sebők József,  Kaposvári Somogyért Egyesület: 3,3 százalék
Kalina László, PSZP: 1,6 százalék

Szombaton ismeretlen tettes ellen rágalmazásért tett bejelentést az MSZP a helyi választási irodára. Azt állítják: a lakások postaládáiba valaki szórólapokat dobott, amin az állt, hogy képviselőjelöltjüket, a bíróság jogerősen elítélte. A bizottság megállapította, hogy a szórólap tartalma megsértette az erre vonatkozó választási törvényt. De azt nem vizsgálják, ki írta a szórólapokat. Ezt a kérelmet elutasították.

19. órai jelentés-urnazárás

Este 7 óráig a  szavazásra jogosultak 18, 98 százaléka voksolt. Ez fele annyi, mint a tavalyi önkormányzati választáson. Akkor 38 százaléka ment el szavazni a választópolgároknak. 2006-ban pedig 55,4 százalék.

17.30 órai jelentés

Este fél hatig a szavazásra jogosultak 17 százaléka voksolt. Ez fele annyi, mint a tavalyi önkormányzati választáson.

15.00 órai jelentés

Továbbra is kicsi a részvételi hajlandóság. 15 óráig a választók 14,15 százaléka voksolt. Tavaly ebben a választókerületben délutánig már 26.86 százalék ment el szavazni. 2006-ban pedig 37,65 százalék.

A helyi választási bizottság is összeült. A  szocialisták ugyanis egy rágalmazásról szóló beadványt nyújtottak be. A bizottság ezt részben jóváhagyta, részben elutasította. Megállapították, hogy a beadványhoz csatolt melléklet tartalma ellentétes az erre vonatkozó törvény jogszerű és rendeltetésszerű követelményeivel. Az elkövető személyének megállapítására irányuló kérelmet azonban elutasította.

13.00 órai jelentés:

Még mindig feleannyian voksoltak csak 13 óráig a 12. választókerületben, mint a tavalyi önkormányzati választáson. A szavazók 11,43  százaléka szavazott kora délutánig. Tavaly ez az arány 20,75 százalék volt. 2006-ban pedig csaknem 30 százalék. Kampánycsendsértésről továbbra sem érkezett információ a helyi választási irodára.

11.00 órai jelentés

Az elmúlt két órában kicsit javult a részvételi arány a választáson. 11 óráig a választók 8,05 százaléka ment el szavazni. A tavalyi önkormányzati választáson ez az arány 14, 93 százalék volt. 2006-ban pedig 21,46 százalék. Kampánycsendsértésről egyelőre nem érkezett hír - tudta meg a Kapospont a helyi választási iroda vezetőjétől, Dr. Kéki Zoltántól.

9.00 órai jelentés:

A tavalyi önkormányzati választáshoz képest tovább csökkent a résztvételi arány a 12. választókerületben. 9 óráig a választásra jogosultak 2.94 százaléka szavazott. Ez az arány tavaly ilyenkor már 6,3 százalék volt. 2006-ban pedig 9,11 százalék.

7.00 órai jelentés:

A szavazókörök 6 órakor nyitottak. Egyelőre kicsi a részvételi arány. 7 óráig a választásra jogosultak 0.44 százaléka voksolt. A tavalyi önkormányzati választáson ebben a választókerületben ez az arány ennek több mint duplája duplája volt. A 2006-os választáson pedig ennek a háromszorosa.

A szavazásról!

Éjféltől kampánycsend lépett  életbe. Vasárnap reggel 6 órától, 19 óráig voksolhatnak a választásra jogosultak. A megüresedett képviselői székért öten szállnak harcba. Az időközi választáson azok szavazhatnak, akik a 12-es választókerületben állandó lakcímmel rendelkeznek. 4347-en voksolhatnak, 4 szavazókörben. A városgondnokság, a Kodály Zoltán Központi Iskola, a Táncsics Gimnázium, és az Élelmiszeripari Szakképző épületében. Most is lehet urnás szavazást kérni. Ezt írásban kell jelezni a helyi választási bizottsághoz.

Juhász Tibor kormánymegbízott lemondásával üresedett meg a képviselői mandátum a 12. számú választókerületben.

Az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Címkék: 5 jelölt, kampánycsend, voksolás, urna, szavazás, politika