Sűrű és küzdelmes év előtt áll az ország. Gyors és határozott intézkedésekre volt szükség ahhoz, hogy Magyarország talpra állhasson - mondta a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter hozzátette: mind az oktatás, mind az egészségügy területén már a frakció bevonásával komoly konzultációk zajlottak, zajlanak, de e mellett a közmunkákra, a munkahelyteremtésre, valamint az állami segélyezési rendszerre vonatkozó konzultációk is meg tudnak indulni.

A következő fél év a védelem hat hónapja kell, hogy legyen - mondta Lázár János, a Fidesz frakció vezetője. A kormánynak védelmet kell biztosítania az embereknek a közszolgáltatókkal és a bankokkal szemben is.

Lázár János szerint a fideszes képviselők számára a legsúlyosabb kihívást az jelenti, hogy hogyan tudnak védelmet biztosítani az áram,a gázszolgáltatókkal a közszolgáltatókkal és a bankokkal szemben az emberek számára.

A Fidesz frakció ennek érdekében három monitorbizottságot állít fel, melyek az emberek jövedelememelkedését, a közszolgáltató cégek politikáját, valamint a banki szolgáltatások díjainak emelkedését vizsgálják. A frakcióvezető beszélt a kilakoltatási moratóriumról is. Lázár János hangsúlyozta: személyes véleménye szerint egy globális kilakoltatási moratóriumnak az lehet a következménye, hogy az sem fizet, aki megtehetné. Bedőlt hiteleseket viszont nem szabad kilakoltatni - tette hozzá.

A siófoki frakcióülésen az egészségügy és az oktatás átalakítása is szóba került. Lázár mindkét téma kapcsán jelezte, hogy nem születtek konkrét döntések, de az biztos, hogy jobb oktatás és egészségügy kell, és nemcsak a pedagógusok és az orvosok szemszögéből, hanem a diákok és a betegek nézőpontjából is.

Címkék: tervek, frakcióülés, védelem, egészségügy, oktatás, politika