Kaposvár legyen emberléptékű, fenntartható középváros, amely vonzó az itt élőknek, a befektetőknek és a turistáknak is - erről döntöttek a kaposváriak, amikor megalkották a város programját. A Kaposvár a legfontosabb című várospolitikai célokat rögzítő kiadványt csütörtökön terjeszti be a kedden megalakuló közgyűlés elé Szita Károly polgármester.

- A program elkészítése közben megtaláltuk azokat a közös értékeket, amelyek mindannyiunk számára fontosak. Ezek a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend. A kaposváriak programja ezeket az értékeket juttatja érvényre, ezeket próbáljuk mindenki számára elérhetővé tenni - mondta a városvezető.

Ennek szellemében lázas munka kezdődik, a következő két hétben négy-öt képviselőtestületi ülést is tartanak a somogyi megyeszékhelyen. Bővül a Kaposvár kártya szolgáltatásainak köre, a 10 százalékkal olcsóbb tömegközlekedési jegy-és bérletárakról, illetve a 15 százalékkal olcsóbb parkolási díjakról is döntenek a képviselők, hogy november elsejétől érvénybe léphessenek ezek a kedvezmények.

A kaposvári közüzemi cégeket holdingba tömöríti a város, ezzel megerősíti a közösségi tulajdont, és hatékonyabb szolgáltatást is remélhetnek az itt élők. Az átalakítás első körben a víz- és csatornaszolgáltatást, a tömegközlekedést, a nagypiacot, a Deseda Kft-t a városgazdálkodási vállalatot és a vagyonkezelőt érinti. Ahhoz, hogy január elsejétől már az új formában kezdődhessen meg a munka, most meg kell hozni a döntést.

Az önkormányzati bizottságok megalakulása és a tagok megválasztása is új rend szerint történik, a korábbiaknál kevesebb külső szakértő dolgozik majd, ezáltal évi több mint 40 milliós megtakarítás érhető el.


Címkék: polgármester, Szita Károly, közgyűlés, politika