szita

Lakossági fórumokból állt össze a kaposváriak programja. 70 helyszínen több ezer városlakó mondta el véleményét és kérését. A kedden megalakuló közgyűlés csütörtökön már ezt tárgyalja, hangzott el a sajtótájékoztatón.

- A lehető leggyorsabban meg kell tárgyalni, és el kell fogadni a kaposváriak által készített, Kaposvár a legfontosabb programot. Ebben már vannak olyan konkrét vállalások, amit a kaposváraik kértek, amely nem adja meg az a lehetőséget, hogy ne döntsünk róla soron kívül - mondta el Szita Károly polgármester.

Ilyen például a Kaposvár Kártya kedvezményének bővítése. Novembertől már életbe lépne, hogy a kártyával 10%-kal olcsóbban lehetne utazni a helyi járatos buszokon. A parkolásért pedig 15%-kal kellene kevesebbet fizetni. Majd arról is döntenének, hogy a közszolgáltató cégeket holdingba tömörítenék januártól. Kaposvár is spórolna a következő 4 évben.

A külső szakértők számát a bizottságokban több mint a felére csökkentenék. Ezzel 180 millió forintot takarítanának meg. A tervek szerint viszont egyel több, három alpolgármestere lenne Kaposvárnak, hangzott el a sajtótájékoztatón. A keddi alakuló ülést a Kapos Televízió élőben közvetíti délután 4 órától.

Címkék: Szita Károly, polgármester, politika