Iskolai szexuális zaklatás miatt folyt fegyelmi eljárás korábban a Jobbik kaposvári képviselőjelöltje, Hegedüs József ellen - írja a szombati Magyar Nemzet. A lap a 2007-es fegyelmi határozatra hivatkozva azt írja: a fizikatanárként dolgozó Hegedűs azt kérdezte a 15 éves lányoktól, hogy szoktak-e maszturbálni, lefeküdtek-e már barátjukkal, vagy el tudják-e képzelni az intim együttlétet egy idősebb férfival.

Agócs Attila az Építőipari igazgatója kamerán kívül annyit elmondott a Kapospontnak, hogy a fegyelmi eljárást követően az iskola vezetése úgy döntött, hogy a pedagógus időközben lejárt szerződését nem hosszabbítja meg, ekkor Hegedűs József távozott az iskolából.

Hegedűs jelenleg a kaposvári Táncsics Gimázium tanára a fegyelmi határozat szerint akkor azt mondta: nem tett semmi olyat, amivel megszegte volna a pedagógusetikát, és nem mondott olyat, amivel a tanulókat megsértette volna.

A fegyelmi tanács végül megrovásban részesítette amiért "vétkesen megszegte munkaköri kötelezettségét", nem tartotta tiszteletben diákjai emberi méltóságát, viselkedése pedig nem szolgálta a tanulók erkölcsi fejlődését.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője a lapnak azt mondta: a párt országos vezetése nem tudott a Hegedüs József elleni eljárásról, de az ügyet kivizsgálják, és amennyiben bebizonyosodik, hogy a politikus a Jobbik értékrendjével nem összeegyeztethető módon viselkedett, akkor a lehető legszigorúbb szankciókat alkalmazzák vele szemben.

Forrás: Magyar Nemzet

Címkék: Hegedűs József, Jobbik, politika