Az adatok szerint a Fidesznek van a legtöbb jelöltje Somogyban, az LMP-nek a legkevesebb. A Jobbik két listát is leadott a választási bizottságnak.

Páncélban őrzik a városházán az ajánlószelvényeket. 73 egyéni képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba. A Fidesz KDNP, a kaposvári Somogyért Egyesület, a Jobbik, a Polgári Szabadság Platform mind a 12 választókerületben állított jelöltet. Az LMP csak 10-ben. A választási irodára négy óráig adhatták le a polgármester- és képviselőjelöltek a kopogtatócédulákat.

Az utolsó percekben a Jobbik polgármesterjelöltjének szelvényeit számolják. Néhány perccel zárás előtt hozták.

- Egyrészt a jelenlegi polgármester, a Fidesz-KDNP jelöltjét nyilvántartásba vettük. Az MSZP jelöltjét, Dr. Lamperth Mónikát és független jelöltként Kováts Imrét. Most pedig Hegedűs úré, a Jobbik polgármesterjelöltjéé van éppen feldolgozás alatt - mondta Dr. Kéki Zoltán főjegyző.

A Jobbik polgármester jelöltjét két nap múlva veszik nyilvántartásba, ha mindent rendben találnak.

Kaposváron a polgármesterjelölteknek a szavazók 2 százalékát, azaz 1102 ajánlást kellett leadniuk. A képviselőknek 43 és 49 között.

Somogy 245 településének 589 polgármesterjelöltje van. A Fidesz 132 településen indított jelöltet. Egyéni képviselőinek száma megközelíti a 300-at. Az MSZP-nek 3 nagyvárosban biztosan lesz polgármesterjelöltje. A kistelepülések jelölési listája összesítés alatt van. A pártnak 40 egyéni képviselője van a megyében.

A Somogyért Egyesületnek nincs önálló polgármesterjelöltje a megyében. A településeken ugyanakkor 100 képviselőt indítanak. Az LMP nem indít polgármesterjelöltet. Egyéni képviselőjelöltjük 11 van a megyében. A Jobbiknak két városban van polgármesterjelöltje és 50 egyéni képviselőt is jelölt. A független jelöltekről nincs összesített adat.

Címkék: Kéki Zoltán, Somogy, politika