kopogtató

Október 3-án összesen 22 ezer polgármesteri és képviselői helyért küzdenek majd a jelöltek.  Országos Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint péntek reggelig több mint 54 ezer jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknál, ebből 34 ezren függetlenként indulnának. A Somogy Megyei Területi Választási Irodában az első megyei listát hétfőn adták le. A kiosztható mandátum – a jelenlegi 40 helyett 16 – legfejlebb háromszorosa, tehát 48 név szerepelhet a listákon. Somogyban 2138 érvényes ajánlószelvény kell a megyei listaállításhoz.

Kaposváron eddig 42 jelöltet vettek nyilvántartásba. A választók számától függően 43-49 ajánlás szükséges a szavazólapra kerüléshez. A polgármesterjelöltséghez a megyeszékhelyen 1108 ajánlószelvény kell.

Az új Országgyűlés megváltoztatta a korábbi szabályokat, így rövidebb lett a gyűjtésre szánt idő, ugyanakkor több ajánlás kell ahhoz, hogy valaki jelölt legyen. Ezért kiélezett a küzdelem, sok kisebb szervezet az utolsó pillanatig gyűjt.

Választás

A 8,2 millió választópolgár, attól függően, hol él, két vagy három ajánlószelvényt kapott. A tízezernél kevesebb, illetve tízezernél több lakosú településen voksolók az egyiken a polgármesterre (ez fehér színű szelvény), a másikon az önkormányzati képviselőre (ez sárga színcsíkkal jelölt), a harmadikon a megyei listára (piros színcsíkos) tehetnek ajánlást.

Somogy  megye közgyülési lista jelöltjei:

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség/ Kereszténydemokrata Néppárt

1.     Gelencsér Attila
2.     Jakó Gergely
3.     Dr. Balázs Árpád
4.     Karvalics Ottó
5.     Hidvégi József
6.     Majer István
7.     Ágoston Gábor
8.     Csorba Ottó
9.      Bene Sándor
10.    Holovits Huba
11.    Csik László
12.    Dr. Dénes Zsolt


JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM

1.      Futó Tibor
2.      Stamler József
3.      Ander Balázs


MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT

1.      Feigli Ferenc
2.      Horváth István
3.      Sárdi Árpád


SOMOGY POLGÁRAIÉRT EGYESÜLET

1.      Hamvas Péter
2.      Herencsár Attila
3.      Kasza Géza Ferenc



SOMOGYÉRT EGYESÜLET

1.      Dr. Gyenesei István
2.      Ormai István
3.      Kövér István

 

Címkék: ajánlószelvény, gyűjtés, választás, politika