Megerősítve korábbi elhatározásomban, úgy döntöttem, hogy független jelöltként megmérettetem magam a kaposvári polgármester-választáson.

Az elmúlt hónapokban nagyon sok biztatást kaptam: azoktól is, akik az elmúlt tizenkét évben támogatták önkormányzati képviselői tevékenységemet és azoktól is azoktól is, akik közismerten Fidesz-es szavazók. A megmérettetésre biztatott a helyi MSZP több tagja, a párt szimpatizánsa is. Több, az új parlamenti pártokkal szimpatizáló ismerősöm is a jelöltés vállalására buzdított.

Döntésemben szerepet játszott az is, hogy elfogadtam a Polgári Szabadság Platform felkérését, támogatását.

Tudom, hogy rendkívül nehéz dolgom lesz, mert olyan politikussal kell megküzdenem, akit a városért sokat dolgozó, elismert polgármesternek tartok, aki egyedülálló kommunikációs képességekkel és lehetőségekkel rendelkezik. Remélem, hogy a programok vitája hozzájárul Kaposvár társadalmi-gazdasági helyzetének kritikusabb értékeléséhez, egy reálisabb, megvalósíthatóbb jövőkép kialakításához.

A tizenkét évi képviselői tevékenységem során arra törekedtem, hogy a nyíltság, kiszámíthatóság, szakértelem jellemezze munkámat. Hiszem, hogy a kaposváriak támogatásával ez a jövőben is sikerülni fog.

Címkék: Plogári Szabadság Platform, Kováts Imre, politika