Fazekas Sándor miniszter


A tárca számára fontos célkitűzés, hogy a magyar termelőket segítse, mondta a miniszter, ezért is kezdeményezte, hogy a viharkárok miatt a jövő évi agrártámogatásokat még idén kifizessék.

Szita Károly meghívására az ország egyetlen cukorgyárában tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Fazekas Sándor. A vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta: Somogy nagyon fontos a magyar mezőgazdaság számára. Itt ugyanis kiváló termelési hagyományok vannak. Ezért is fontos a tárca számára a magyar termelők segítése.

- Az idei évi viharkárokra, belvíz és árvíz károkra tekintettel a magyar gazdák érdekében a kormány, a vidékfejlesztési tárca kezdeményezi azt, hogy a jövő évi agrártámogatások még ebben az évben, legalábbis 80 százalékában kerüljenek kifizetésre, tehát egy előleget szeretnénk kérni az Európai Uniótól - mondta Fazekas Sándor miniszter.

A polgármester elmondta: Kaposváron stratégiai ágazat az élelmiszeripar. - Kaposvárról reményeink szerint egy olyan közép-európai program indul el, amelyet a Kaposvári Egyetem fémjelez. Minőségi, egészséges táplálkozás iránti igényt próbálja meghonosítani, mégpedig egy minősített élelmiszer vizsgálattal kialakulhat a tipikus kaposvári élelmiszer, ami garantáltan egészséges - tette hozzá a polgármester.

A miniszter több kaposvári gyárba is ellátogatott, a Kométa húsüzemében például arról beszélt: szeretné, ha a magyar gazdaság a magasabb feldolgozottságú termékek irányába mozdulna el. Ne csak alapanyagot gyártsanak itthon.



Címkék: cukorgyár, Fazekas Sándor, vidékfejlesztés, miniszter, Kométa, Szita Károly, politika