A megbízólevelek átadásával kezdődött a megyei közgyűlés. A területi listáról parlamentbe jutott képviselőket kérték fel hivatalosan a munkára. A legfontosabb napirendi pont a Kaáli Intézet szerződéskötése volt.

- Többször találkoztam fogadóórán, de legutóbb egy futballmérkőzésen olyan családapával illetve házaspárokkal, akik azzal a problémával jöttek hozzám, hogy a távolság miatt maradnak gyermektelen családok – mondta Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke.

A mangánintézet saját költségből újítja fel a kórház egy részét. - Ez egy bérleti szerződés. Ők a nőgyógyászatnak egy olyan 25 ágyas részét használják, ami jelenleg üresen áll, nincs kihasználva, és azt fogják átalakítani, felszerelni – mondta Repa Imre, a kaposvári kórház főigazgatója.

A képviselők egyhangúlag támogatták a terveket.

- Ez mindannyiunknak és az nemzetnek is érdeke, és ez egy nagyon-nagyon fontos döntés volt a mai megyegyűlésen – mondta Csorba Ottó, a megyei közgyűlés fideszes frakcióvezetője.

megyei közgyűlés

A képviselők egyebek között az aktuális pályázatokról és alapítványi támogatásokról is tárgyaltak.

- A bizottsági üléseknek köszönhetően elhangzottak azok a viták, amelyek alapján egy rendkívül gyors, ráadásul a mai közgyűlési napirendek fajsúlytalanabbak voltak – mondta Feigli Ferenc, a megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

A Somogyért Egyesület a tavalyi költségvetési beszámolót nem fogadta el.
- Következetesen képviseltük azt, hogy a 2009-es költségvetést sem fogadtuk el, és nyilván az arról szóló beszámolót sem tudtuk támogatni – mondta Ormai István polgármester, a megyei közgyűlés somogyértes frakcióvezetője, aki szerint a kötvénykibocsátások miatt eladósodott a megye.

Címkék: Csorba Ottó, lombikbébi, Ormai István, Feigli Ferenc, Repa Imre, Somogyért, megyei közgyűlés, Fidesz, Gelencsér Attila, MSZP, közgyűlés, politika, kórház