Orbán Viktor


Orbán Viktor szerint az új kormánynak az a feladata, hogy tudja a nemzeti ügyeket képviselni, ehhez pedig tapasztalt emberekre van szükség. A bevezető után Orbán bemutatta minisztereit: Matolcsy Györgyöt a nemzetgazdasági minisztérium élére szánja, őt régi, sokat próbált emberként mutatta be, aki már az Antal-kormány és az előző Orbán-kormány munkájában is részt vett.

Az új kormány külügyminisztere Martonyi János lesz, akinek a legfőbb feladata a 2011-es uniós magyar elnökség levezénylése. A közrend helyreállítására Orbán szerint a rendőrséget jól ismerő, tapasztalt vezetőre van szükség, ezért a belügyminiszteri feladatok ellátásával Pintér Sándort bízta meg.

Fellegi Tamást fejlesztési miniszternek kérte fel Orbán Viktor, akinek majd azt kell bizonyítania, hogy az állam is lehet jó gazda, ezen túl pedig harcolnia kell az oligarchák ellen.

A megalakuló kormány legtapasztaltabbját, Réthelyi Miklóst a megalakuló Nemzeti Erőforrás Minisztériumának vezetésére kérte fel a leendő miniszterelnök, akinek feladata az lesz, hogy mentse meg a magyar egészségügyet és teremtsen esélyt a fiataloknak az oktatásban.

A magyar vidék talpra állítását, azaz a vidékfejlesztési minisztérium vezetését Fazekas Sándorra, Karcag polgármesterére bízta Orbán Viktor, akitől azt várja, hogy a vidék legyen a jövő erőforrása.

Hende Csabát
, az Antall-kormány államtitkárát honvédelmi miniszternek kérte fel Orbán, akinek első feladata az, hogy akadályozza meg, hogy bűnügyi krónikák szereplője legyen a honvédség.

Navracsics Tibor közigazgatási miniszter, Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, Semlyén Zsolt pedig KDNP-t képviselő miniszterelnök-helyettes lesz.

Címkék: Fellegi Tamás, Hende CSaba, MArtonyi János, Semlyén Zsolt, Matolcsy György, Réthelyi Miklós, Navracsics Tibor, Varga Mihály, Pintér Sándor, Fazekas Sándor, Orbán Viktor, politika