A törvény értelmében ezen időszak alatt tilos kampányolni, a választók akaratát befolyásolni. Nem tilos viszont közvélemény-kutatást végezni a választást megelőzően vagy a választás napján. A törvény értelmében tilos a választópolgárokat ingyenes szolgáltatásokkal befolyásolni, így nem lehet őket a szavazásra szervezetten szállítani, ételt-italt osztani nekik, tilos pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelöltek fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakátok elhelyezése. Szintén tiltott a választói akarat befolyásolása elektronikus vagy más úton.

Most vasárnap 57 választókerületben szavaznak az arra jogosultak, vagyis azok, akik az első fordulóban is - akár igazolással, akár anélkül - abban a választókerületben voksoltak. A választás második fordulójában a külképviseleteken 2010. április 25-én, vasárnap helyi idő szerint 6 és 19 óra között lehet szavazni. Azokon a külképviseleteken, ahol az időeltolódás a közép-európai időhöz képest -1 vagy -2 óra, a helyi idő szerinti 6 óra és a közép-európai idő szerinti 19 óra között lehet szavazni. Az amerikai kontinensen létesített külképviseleteken 2010. április 24-én szombaton, helyi idő szerint 6 és 19 óra között lehet szavazni.

Ha az első forduló eredményes volt, hiába jelentkezik a választópolgár az igazolásával a második fordulóban, mivel a szavazatszámláló bizottság ellenőrzi, hogy érvényes volt-e az első forduló ott, ahol a választópolgár szavazott vagy szavazhatott volna, és ha az volt, akkor nem engedik voksolni.

Címkék: Választás 2010, politika