- Minden városban egy szavazóhely lett kijelölve az igazolással szavazók számára. Ez Kaposváron is okozott tumultust, de nem olyan mértékűt, mint Pécsett – mondta el a KaposPont megkeresésére Kéki Zoltán főjegyző, a Kaposvári Helyi Választási Iroda vezetője . Hozzátette, hogy a legtöbbet 20-25 percet kellett várni a Noszlopy utcában, volt aki rövid időre kint is rekedt.

- 369-en szavaztak Kaposváron igazolással, ez 40 százalékkal növelte meg a választópolgárok számát a szavazókörben – hívta fel a figyelmet Kéki Zoltán. Azt is elmondta, hogy már a tavalyi EP választáson is így tudtak csak szavazni az igazolással rendelkezők, csak akkor nem volt ekkora érdeklődés. A jegyző szerint az is közrejátszhatott a pécsi torlódásban, hogy az EKF éve miatt sokkal többen voksoltak baranyai megyeszékhelyen.

A Kaposváron igazolással szavazók többsége a délutáni órákig leadta voksát, ám, ha lesz olyan, aki ezt az urnazárásig nem tudja megtenni, de ott van a szavazóhelyiségben vagy annak előterében, az természetesen még 19 óra után is leadhatja szavazatát.


Kattintson ide a választási információkért!

Címkék: Kéki Zoltán, választás, politika