2021.03.02 - Kedd
Lujza
-1ºC / 13ºC
Napos

Somogyban mind a hat egyéni választókerületet megnyerte a Fidesz 2010. Április 11. - Vasárnap 22:45 | Címkék: Főnyed, Somogysimonyi, SOmogy, KAPOSVÁR, Kéki Zoltán, Politika, Patca, Választás 2010

99 százalékos feldolgozottság mellett a listás szavazatok aránya a következő országosan: Fidesz 52,76 %, MSZP 19,31 %, Jobbik 16,69%, LMP 7,43 %, MDF 2,66 %.

A választások eredményeiről percről-percre itt tájékozódhat!


Somogy megyei területi választókerületi eredmények
Somogy megyei területi választókerületi eredmények | További képekért kattintson ide vagy a képre!

A pártok országos listáinak eredményei
A pártok országos listáinak eredményei | További képekért kattintson ide vagy a képre!

Részvételi adatok Somogyban
Részvételi adatok Somogyban | További képekért kattintson ide vagy a képre!


KDNP: a választások megszervezése az MSZP kezében volt

Az országgyűlési választások megszervezése a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kezében volt - reagált Halász Zsuzsa, a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője hétfőre virradó éjszaka a kormányszóvivő választási eljárásról szóló törvény módosításával kapcsolatos állításaira.
Részletek ITT>>


Orbán: Életem legnagyobb feladata előtt állok

Orbán kormányzásra készül, Dávid Ibolya lemondott, Vona kemény ellenzék lesz, Mesterházy vitázni akar, Schiffer örömmámorban. Olvassa el a pártok értékeléseit!

Az OVB-elnök szerint törvényes volt a választás

Az országgyűlési képviselők választása a törvényes keretek között zajlott le, nincs akadálya az eredmények megállapításának, ami a választási bizottságok feladata - jelentette be Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke a választás előzetes tájékoztató eredményeinek ismertetéséről tartott sajtótájékoztatón, vasárnap este az Országos Választási Központban. Részletek ITT>>A területi listáról bejutottak:
Mátrai Márta, Rubovszky György, Berényi László (Fidesz) Kolber István (MSZP) Pősze Lajos (Jobbik).

Somogyban mind a hat egyéni választókerületet megnyerte a Fidesz

Ez alapján a megyében a kaposvári 1. választókerületben Dr. Heintz Tamás, a kaposvári 2. választókerületben Gelencsér Attila, siófoki 3. választókerületben Dr. Gruber Attila László, balatonboglári 4. választókerületben Móring József Attila, a marcali 5. választókerületben Szászfalvi László és a nagyatádi 6. választókerületben Karvalics Ottó János szerzett mandátumot.

Eredmények:

 

Somogy 1. evk. (Kaposvár)
Somogy 1. evk. (Kaposvár) | További képekért kattintson ide vagy a képre!

 

Somogy 2. evk. (Kapsovár)
Somogy 2. evk. (Kapsovár) | További képekért kattintson ide vagy a képre!
Somogy 3. evk (Siófok)
Somogy 3. evk (Siófok) | További képekért kattintson ide vagy a képre!
Somogy 4. evk. (Balatonboglár)
Somogy 4. evk. (Balatonboglár) | További képekért kattintson ide vagy a képre!
Somogy 5. evk. (Marcali)
Somogy 5. evk. (Marcali) | További képekért kattintson ide vagy a képre!
Somogy 6. evk. (Nagyatád)
Somogy 6. evk. (Nagyatád) | További képekért kattintson ide vagy a képre!

 

 

22:15

69 százalékos feldolgozottság mellett a listás szavazatok aránya a következő:

Fidesz 53,24%
MSZP 19,52 %
Jobbik 16,69 %
LMP 7, 08 %
MDF 2,57 %


22:15

Elindulhat az OVI eredménytájékoztatása


Vasárnap este 22 óra után 15 perccel az Országos Választási Bizottság támogatta, hogy az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője indítsa el a tájékoztató oldalát, ahonnan megismerhetőek lesznek az országgyűlési képviselő-választás részeredményei - írja az MTI. Virág Rudolf, az OVI vezetője közölte: a rendszer negyed óra alatt áll fel üzemkészre, és onnan kezdve körülbelül negyed óra alatt jelennek meg az első részeredmények. Virág Rudolf korábban azt közölte a testülettel: négy fővárosi szavazókörben várnak még arra, hogy szavazhassanak, mint mondta, vidéken már mindenhol befejezték a szavazást.
22:00

Az oe24.at arról ír, hogy az OVB zavart okozott 19 óra előtt azzal, hogy meghosszabbította a kampánycsendet, amíg be nem zárnak minden szavazóhelységet. Azt azonban számos média statisztikákat hoztak nyilvánosságra. Az oldal beszámol arról is, hogy néhány százan várnak még, hogy szavazhassanak.


20:37

Az OVB rendkívüli ülésén azon vitatkoznak, hogy a szavazásra várókat még lehet-e befolyásolni. Mert, ha nem lehet már őket, akkor fel kell oldani a a kampánycsendet. Egyes érvek szerint azért nem lehet feloldani a kampánycsendet, mert telefonon utolérhetőek a sorban állók, illetve egyéb híradástechnikai eszközökön értesülhetnek. A közvélemény-kutatási eredmények már ismerté váltak, ezért már fölösleges fenntartani a kampánycsendet. Más érvek szerint a törvény azt mondja ki, hogy addig tart a kampánycsend, amíg a szavazás tart.

- Alapvetően jól döntött az OVB, hogy meghosszabbították a kampánycsendet. Nem az OVB hibája, hogy feltorlódtak a szavazók, hanem a törvényhozók hibája - Szigeti Péter elnökhelyettese.

- A kialakult állapot egy technikai hiba, amit a jogalkotók hoztak létre. Újra kell szabályozni a rendszert. A szavazatok számlálása folyik, csak a hírközlési csatornákra nem jut ki – Szoboszlai György, az OVB tagja.
20:25

- 19 órakor lezárultak a szavazások Somogyban a szavazások – mondta Vörös Tamás, a Somogy Megyei Területi Választási Iroda vezetője a Kapos TV választási műsorában. Hozzátette: Somogyban összesen nem volt olyan nagy számú a megyében szavazni akarók száma, hogy gond legyen, ha egy városban is adnák le voksaikat.
Vörös Tamás információi szerint várhatóan kilenc óra felé mindenhol befejeződik a szavazás.


20:05

Budapesten az egyik szavazókörben még százan állnak sorban.

pszt!!!


19:20
Meghosszabbították a kampánycsendet


Egy-másfél órával kitolódik a kampánycsend, addig exitpoll-eredményeket sem lehet közzétenni - jelentette be az Országos Választási Bizottság elnöke az Országos Választási Központban vasárnap este negyed 8-kor kezdődött rendkívüli sajtótájékoztatóján. Szigeti Péter közölte: ez azt is jelenti, hogy jóval magasabb feldolgozottság mellett érkeznek meg az első tájékoztató adatok a szavazókörökből - írja az MTI.


19:05

A Nézőpont Intézetnek a választás napján országos reprezentatív mintán készült telefonos felmérése alapján várhatóan négypárti lesz a parlament. A Fidesz 54 százalékot ért el, a második helyezett az MSZP lett 20 százalékkal, a Jobbik pedig 17 százalékkal csak a harmadik. A felmérés alapján az MDF nem, az LMP azonban bejut a magyar országgyűlésbe. Így eldőlni látszik mind az MSZP-Jobbik, mind az MDF-LMP párharc. A felmérés eredményei a várható listás eredményeknek feleltethetőek meg, a parlamenti mandátummegoszlás ebből még nem vezethető le.

18:55

Szavaztunk, lássuk!

 
18:20

 

Csaknem 60 százalékos a részvételi arány országosan.

A választópolgárok 59,28 százaléka ment el szavazni 17:30-ig. Négy évvel ezelőtt 61,72 százalék, 2002-ben 65,56 százalék, 1998-ban pedig 49,52 százalék volt ez az arány.

Somogyban a szavazásra jogosultak 56,66 százaléka adta le voksát fél hatig. Ennél csak 1998-ban volt kevesebb a választói hajlandóság. 2006-ban ugyanis 59,27 százalék, 2002-ben 63,07 százalék míg 1998-ban pedig 47,88 százalék szavazott.

A legkevesebben továbbra is Baranyában mentek szavazni, 55,58 százaléka ikszelt a választópolgároknak. Budapesten 63,02 százalék a részvételi arány, míg Pest megye 61,41 százalékkal vezeti a megyék rangsorát.

A kazsoki kultúrotthonban nem nyitogatták sűrűn az ajtót. Ugyanis a település megyei sereghajtó 34,41 százalékkal. 85 szavazó ment el a helyi szavazókörbe 247-ből. A listavezető Hosszúvíz község, itt 75,61 százalék a részvételi arány. 41 választópolgárból 31 jelent meg a Művelődési házban.

A megyeszékhely szavazóinak 60,36 százaléka voksolt, azaz 32 761-en dobták a szavazólapokat az urnába. 2006-ban pedig 63,66 százaléka ment el az urnákhoz.

A legnagyobb részvételi arány a Zrínyi Ilona tagiskolában volt 71,69 százalék. Míg a legtöbben a Benedek Elek tagiskolában voltak Kaposfüreden, 792-en az 1139 arra jogosult közül.

 

Részvételi arány Somogyban 17 óra 30 perckor
Részvételi arány Somogyban 17 óra 30 perckor | További képekért kattintson ide vagy a képre!

18:00

A büntetés-végrehajtási intézetekben véget ért a szavazás, a rácsok mögött 1.376-an adták le voksukat - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Részletek>>


17:10

Mozgóurnát kért egy bábonymegyeri idős választó, de mire kiértek volna hozzá, életét veszítette. Részletek>>

16:20

Kaposváron legfeljebb 20-25 percet kellett várakozni az igazolással szavazóknak. Kaposváron 369-en szavaztak igazolással. További részletekért kattintson!A korábbi választások első fordulóinak eredménye

Somogyi eredmények a választások 1 fordulójában 1998-ban
Somogyi eredmények a választások 1 fordulójában 1998-ban | További képekért kattintson ide vagy a képre!

Somogyi eredmények a választások 1. fordulójában 2002-ben
Somogyi eredmények a választások 1. fordulójában 2002-ben | További képekért kattintson ide vagy a képre!

Somogyi eredmények a választások 1. fordulójában 2006-ban
Somogyi eredmények a választások 1. fordulójában 2006-ban | További képekért kattintson ide vagy a képre!


15:50

15 óráig a választók 46,78 százaléka jelent meg országosan. Ez még mindig elmarad a 2006-os választástól, amikor a szavazásra jogosultak 48,89 százaléka ment el ugyaneddig az időpontig. 2002-ben még ennél is többen, a szavazók 51,78 százaléka adta le voksát.

Somogyban csökkent a szavazási kedv, már az országos átlag alatt vagyunk. 44,21 százalék járult az urnákhoz. Ez mind a 2006-os, mint a 2002-es eredménytől elmarad. Előbbiben 46,35 százalék, míg nyolc éve 48,55 százalék voksolt három óráig.

A legtöbben a fővárosban szavaztak, 50,72 százalék ikszelt. A megyei részvétel is a főváros környékén a legmagasabb: Pest megyében 49,24 százalék voksolt. A legkevesebben Baranyában szavaztak, mindössze 43,54 százaléka voksolt a megyének.

Somogysimonyi továbbra is vezet a megyében. Ott már csak húsz választópolgárnak kell elmennie a 100 százalékig. Eddig 49-en mentek el szavazni, ami a 69 választásra jogosult 71,01 százalékát jelenti.

Kaposvár 54 218 szavazójából 15 óráig 26 752-en mentek el a szavazókörökbe. Így a részvételi arány 49,34 százalék.

 

Részvételi arány Somogyban 15 órakor
Részvételi arány Somogyban 15 órakor | További képekért kattintson ide vagy a képre!

 14:30

Kampánycsendsértés

A balatonboglári választási bizottság emailen szólított fel egy túlbuzgó állampolgárt, hogy fejezze be a kampányolást. Kattintson a részletekért!


Prukner László is betalált az urnába13:45

Magyarországon a választásra jogosultak 35,88 százaléka voksolt 13 óráig. Somogyban tovább csökkent az arány az országoshoz képest. A megyében 33,33 százalék szavazott, ez 86 963 választópolgárt jelent.
Kaposváron továbbra is az országos átlag felett van a részvételi arány. 53 998 szavazásra jogosult közül 20 791-en adták le voksukat, ami 38,50 százalékot jelent.
A megye legkisebb településén, Patcán eddig heten szavaztak a 47 arra jogosult közül, ez 14,89 százalékos arányt jelent. Főnyeden az elmúlt két órában még ketten nyitottak be a Kossuth utcai Klubhelyiségbe, ezzel 13-ra emelkedett a szavazók száma, így 18,84 százalékra növekedett a településen a szavazási arány.

Részletes részvételi arányok Somogyban. Kattintson!

Arányaiban a legtöbben a Somogysimonyi kultúrházban szavaztak. A 69 arra jogosult közül 45-en adták le voksukat, így 65,22 százalék volt a részvételi arány.

2006-ban az Országgyűlési választásokon 13 órakor már 36,32 százalék volt a részvételi arány országosan. Somogyban 33,17, tehát alacsonyabb, mint idén. Kaposváron a választásra jogosultak 37,57 százaléka vonult az urnák elé. Ez a szám is, ha minimálisan is, de elmarad az ideitől.

Részvételi arány Somogyban 13 órakor
Részvételi arány Somogyban 13 órakor | További képekért kattintson ide vagy a képre!

13:30

Rosszul lett egy nő a szavazóhelyiségben, majd a helikopteren meghalt

Rosszul lett egy 58 éves asszony a Veszprém megyei Berhidához tartozó peremartoni városrész 5-ös szavazókörében, a művelődési házban vasárnap, majd a kórházba szállítás közben életét vesztette - tájékoztatta Faragó Istvánné, Berhida jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t. Mint mondta, az asszony a szavazóhelyiségben szívinfarktust kapott, ezért Veszprémből mentőt, majd Balatonfüredről mentőhelikoptert hívtak hozzá, és a mentők a helyszínen többször is újraélesztették. Ezután a mentőhelikopter a beteggel a balatonfüredi szívkórházba indult, ám az asszony szállítás közben életét vesztette - közölte a Veszprém Megyei Mentőszolgálat ügyeletese. A peremartoni 5-ös szavazókörben - ahol az asszony újraélesztését végezték - egy órára felfüggesztették a szavazást - mondta Faragó Istvánné.


 

 

 
11:40


A választásra jogosultak 24,78 százaléka voksolt az országban 11 óráig. Somogyban most már csökkent az országoshoz képest az arány. A megyében 24,01 százalék szavazott, ez 62 590 választópolgárt jelent.
Kaposváron az országos átlag felett van a részvételi arány. 53 998 szavazásra jogosult közül 15 003-an adták le voksukat., ami 27,78 százalékot jelent.

 

 

 

Közben Főnyeden is felébredtek, 11-en már voltak is voksolni, ami 15,94 százalékos részvételi arányt jelent.

Részletes résztvételi arányok Somogyban. Kattintson!

[EMBED:IMAGES|ID:103|INDEX:4|TITLE:Részvételi arány Somogyban 11 órakor]
Tűzbe jött

Celldömölkön egy választópolgár az átvett szavazólapokat a bizottság elnökének kérése ellenére kivitte a szavazóhelyiségből és közölte, hogy a szavazólapokat a nála lévő értesítővel együtt a szavazóhelyiség ablaka alatt elégeti.
9:45


A választópolgárok 10,23 százaléka adta le a voksát. Somogyban még mindig magasabb az arány, mint az országos átlag. A megyében 10,71 százalék szavazott, ez 27 896 választópolgárt jelent.

 

 

Kaposvár 53 998 szavazásra jogosult lakójából 6578-an mentek el a kijelölt szavazókörökbe, ez a város választópolgárainak 12,18 százaléka.

- A megyeszékhelyen egyébként nem volt rendkívüli esemény, és bejelentést sem kaptak szabálysértésről, kampánycsendsértésről - tájékoztatott dr. Kéki Zoltán a választási iroda vezetője. Mint mondta: jó ütemben halad a szavazás, nyugodt, kiegyensúlyozott a választás menete.

Somogyban már csak egy olyan település van, ahol senki nem szavazott. Főnyeden kilenc órakor még mindig üresek az urnák.

2006-ban az Országgyűlési választásokon 9 órakor 11,53 százalék volt a részvételi arány Somogyban. Kaposváron 12,29 százalék.

[EMBED:IMAGES|ID:103|INDEX:3|TITLE:Részvételi arány Somogyban 9 órakor]


8:00

Reggel hét óráig a választópolgárok 1,61 százaléka járult az urnákhoz. Somogyban a szavazók 1,71 százaléka adta le a voksát. A legtöbben Jász-Nagykun- Szolnok megyében szavaztak: 1,92 százalék ment a szavazóhelyekre.

Somogyban többen szavaztak az első órában, mint az előző választásokon. 2002-ben 1,28, 2006-ban 1,63 százalék volt az arány.

A 2002.évi országgyűlési képviselő választás első fordulójában országosan 1,41 százalék, 2006-ban 1,66 százalék járult urnákhoz 7 óráig.

Csákányban, Drávagárdonyban, Ecsenyben, Főnyeden, Kisasszondon, Kisbajomban, Kisbárapátiban, Kisberényben, Nemeskisfaludon, Péterhidán, Potonyban Rinyabesenyőn és Szorosadon üresek voltak az urnák.

A névjegyzék zárásakor a választók belföldi névjegyzékében 7 976 ezer választópolgár szerepelt országosan. Somogyban 260 196 szavazásra jogosult állampolgár van.

[EMBED:IMAGES|ID:103|INDEX:2|TITLE:Részvételi arány Somogyban 7 órakor]Vissza az előző oldalra

Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
A böngészés folytatásával jóváhagyja a sütik használatát. Bővebb információ

Bezárás