lmp0315


Az LMP képviselői szerint nem a gazdasági válságot kell kezelni Magyarországon, ugyanis már régebb óta környezeti és szociális válság van. Erre kell megoldást találni - hangzott el a megbeszélésen. A szervezet megyei elnöke, Kutas Viktor elmondta: a zöld fordulatban látják a jövőt.

- Olyan munkahelyeket szeretnénk létrehozni vidéken, amelyek a környezetvédelemmel kapcsolatos beuházásokon alapulnak, illetve a mezőgazdaságon belüli munkahelyteremtést képzeljük el - tudtuk meg Tálos Tamás közgazdásztól, az LMP országgyűlési képviselőjelöltjétől.

Támogatnák például az értékesítési szövetkezetek létrehozását, hogy a termelők jobb áron adhassák el árujukat. Szerintük Somogyban a munkanélküliség csökkentése az egyik legfontosabb feladat.

- Ezt úgy kívánjuk megoldani, hogy bővítjük ugye a foglalkoztatást és ezt a kis- és középvállalkozások fejlesztésével kívánjuk elérni, mégpedig olyan formában, hogy csökkentjük a terheiket - beszélt a párt terveiről  Felder Frigyes, szociológus, akit a 2. választókörzetben indít az LMP.

Ezenkívül számukra kedvező támogatási rendszert dolgoznának ki. A jelöltek elmondták, ezt 20 éve minden kormány megígérte, de eddig senki nem tette meg.

Címkék: választások, lmp, politika