Naponta értesülünk a durvuló kampányról, ezúttal azonban nem a szokásos narancs-piros a két szorító leosztása, hanem bizony mindkét fél piros-fehér csíkos nadrágot visel, és ezért olybá tűnhetett, hogy azonos istállóban versenyeznek. Most azonban az történt, hogy a MIÉP, mely 2006-ban még a Jobbikkal karöltve indult a parlamenti választásokon, hirtelen rárontott egykori szövetségesére.

Az indulat érthető, hiszen Csurka István szebb napokat látott - 1998-ban még a parlamenti küszöböt is átlépő - alakulata hónapok óra rémülten figyeli, mint szívja el előle a levegőt radikális jobboldali retorikájával a Jobbik. A MIÉP ezért a mostani választási kampány hajrájába érkezve elérkezettnek látta az időt, hogy maradék erejét összeszedve odacsapjon Vona Gáboréknak.

A Magyar Fórum ezért a napokban különszámot jelentetett meg és terjesztett a háztartásokban, melyben 12 oldalon mindegyik cikk - és még az olvasói levél is - a Jobbikkal foglalkozik. Az írásokból az olvasó megtudja, hogy a párt mennyiben a szocialisták szekértolója, soraiban hol találhatunk orosz lobbistákat, kiérdemesült kommunistákat és baloldali ügynököket.

A lapban Csurka leszögezi, hogy vetélytársai minden programpontjukat az ő pártjától lopták, s kijelenti: a nemzeti radikalizmusnak nem a nemzetközi zsidó tőke által bábként mozgatott Jobbik, hanem továbbra is ő a letéteményese. A lap viszonylag keveset foglalkozik a Jobbik retorikájának központi elemével, a cigányüggyel, ám annál több szó esik Simon Peresz izraeli elnökről, az antiszemitizmusról és a zsidókról. E témakörben pedig Csurka arra ragadtatja magát, hogy riválisai vélt származására tegyen félreérthetetlen utalásokat. „Az ikrek: Tzipi Livni és Morvai (korunk Fedák Sárija). És még a Jobbik zsideszezi a Fideszt" - olvasható például a szöveg azon kettős portré alatt, mely az izraeli politikust és a Jobbik államfő-jelöltjét ábrázolja, a kettejük közti szembetűnő hasonlóságot sugallva.

(Forrás: www.hetivalasz.hu)

Címkék: miép, kampány, politika