műtét 3-an operálnak.jpg

Akárcsak négy évvel ezelőtt, idén is tematikus beszélgetéseken kéri Szita Károly a város polgáraitól a jövőre vonatkozó javaslatokat, amelyekből megszületik a következő ciklusra szóló program. Csütörtökön délelőtt a Kaposi Mór Oktató Kórházban több mint száz orvos előtt ismertette a polgármester az elmúlt időszak eredményeit, egyebek között az egészségügy területén végzett munkát. A város vezetője vázolta a jövőre vonatkozó elképzeléseit is, ám hozzátette: ez a terv csak azután válhat a következő évek programjává, miután mindannyian elmondták róla véleményüket, s hozzátették a maguk javaslatait is.

A jelenlévő orvosok a prevenció fontosságáról beszéltek: a védőoltások népszerűsítését, az egészséges életmód hirdetését - egyebek mellett kerékpárutak építését -, valamint egy egészségfesztivál megszervezését szorgalmazták. Szita Károly a felvetésekre válaszolva elmondta: Kaposvár volt az egyik első olyan város Magyarországon, amelyik bevezette a méhnyakrák elleni védőoltás támogatását. Ugyancsak évek óta finanszírozza a város az idősek tüdőgyulladás elleni oltását, s ha kellő szakmai érv szól további megelőző vakcinák támogatására, az önkormányzat bővíteni fogja az erre szánt keretet.

Szita Károly hangsúlyozta: a fürdő fejlesztése nagy lépés az egészségturizmus piacán, hiszen nyár végén országosan is ritkaságnak számító, komplex gyógyszolgáltatásokkal nyit ki a felújított intézmény. A polgármester a kerékpárutak bővítésére vonatkozó javaslat kapcsán elmondta: a város útjai meglehetősen szűkek, de vizsgálják annak lehetőségét, hogy mely utcákban lehet mégis kialakítani sávot a kerékpárosok számára.

A tematikus beszélgetés végén Prof. Dr. Repa Imre méltatta az önkormányzat és a kórház kapcsolatát. Megköszönte azt a rugalmas hozzáállást, amelyet Kaposvár nyújtott a kórházi pályázatok összeállításánál. A kórház főigazgatója szerint nagyon fontos a napi együttműködés.

Címkék: kórházak, Repa Imre, egészségügy, Szita Károly, politika