Távcső

A Magyar Nemzet információi szerint Léhmann György a Jobbik siófoki jelöltje kemény szavakkal bírálta a múlt héten a Fideszt. A cikk rámutat arra is, hogy Léhmann 2002-ben függetlenként indult a választásokon, vele szemben az SZDSZ nem indított jelöltet, továbbá, hogy felesége egy másik körzetben SZDSZ-es színben mérettette meg magát.

A tények tükrében Kálmán Lajost, a Jobbik Somogy megyei kampányfőnökét kérdeztük.

- Léhmann György nem azt mondta, hogy mindenért a Fidesz a hibás, hanem az a véleménye, hogy a párt ellenzéki politikája tehet arról, hogy az MSZP zavartalanul végezhette a tevékenységét, mivel nem volt ellenzéke. - tájékoztatta szerkesztőségünket Kálmán Lajos.

Arról, hogy mennyire hiteles úgy politizálni, hogy a családban az egyik fél az SZDSZ, a másik pedig független színekben politizált és most a Jobbik berkein belül indul a 2010-es választásokon, a következő választ kaptuk:

- A Jobbik szerint a rendszerváltáskor jellemzően az SZDSZ volt az antikommunista párt, nem az MDF, így az akkori párttagsággal semmi gondja sincsen a pártnak.

A Jobbik alapszabályának módosítása értelmében most már nem, de 2009. október 24-e előtt lehetett olyan tagja aki korábban az SZDSZ-ben politizált, illetve a párt tagja volt.

A Jobbik álláspontja az, hogy az elmúlt nyolc évben züllött le az SZDSZ, tehát ez indokolta a párt alapszabályának a módosítását.

Címkék: politika