A részletekről Kaposvár polgármestere beszélt szokásos pénteki rádióinterjújában. Szita Károly elmondta: a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolánál azt kérte a kivitelezőtől, hogy az útfelújításnál tartsanak fent szabad parkolóhelyeket az iskolába érkezőknek.

A fő szabály az, hogy az útfelújításoknak, közterület-felbontásoknak el kell készülniük a nyári szünetben. A munkálatok nem kezdődhettek előbb, mint az utolsó tanítási nap, és be kellene fejeződniük az első tanítási napig, de ez nem minden esetben sikerül. Az EON-nak a nagyobb volumenű munkáknál a közművek cseréje, rekonstrukciója nem mindig fér bele két hónapba, így vannak olyan munkálatok  - például a Fő utcai -, amelyek áthúzódnak szeptemberre. A munka a jövő héten a Hársfa, Anna utca közötti részen kezdődik, ezt próbáljuk úgy megoldani, hogy a lehető legkisebb fennakadással járjon.

A városvezető azt is elmondta: hétfőn ajándék tolltartót kap a 674 kaposvári elsős kisdiák, de beszélt a város támogatási rendszeréről is, amit azért alakítottak ki, mert "a jövő egyik legfontosabb alapköve az oktatás".

Címkék: iskolakezdés, parkol, forgalom, közlekedés, diák, olvasóink kérdezték, Kaposvár