Kedden délelőtt kisiklott egy motorvonat Lengyeltóti állomáson. A helyszínelés és műszaki mentés befejezéséig Lengyeltóti és Fonyód között nem lehetséges a vonatközlekedés, a Kaposvár-Fonyód vonalon és a Helikon InterRégiók közlekedésénél jelentősen, akár 1-2 órával hosszabb eljutási időkre, pótlóbuszos átszállásra kell készülni.

A balesetben nem sérült meg senki.

Fonyód és Balatonszentgyörgy között a kimaradó Helikon InterRégiók helyett a Déli-parti InteRégiókkal, valamint a Balaton és Tópart IC-kkel lehet utazni, melyek a Helikon InterRégiók megállási helyein is megállnak. A pótlóbuszok általában Osztopán és Fonyód között közlekednek.

A Celldömölkről 6:33-kor Kaposvárra elindult Helikon InterRégió (9609) Lengyeltótitól másik szerelvénnyel, várhatóan 60 perces késéssel közlekedik.

A Pécsről 6:34-kor Győrbe elindult Helikon InterRégió (9602) helyett Lengyeltóti és Fonyód között pótlóbusz közlekedik jelentős késéssel, Fonyód és Balatonszentgyörgy között a vonat kimarad. Balatonszentgyörgy és Keszthely között pótlóbusz, Keszthelytől Győrig vonat közlekedik.

A Győrből 7:11-kor Kaposvárra induló Helikon InterRégió (9697) csak Balatonszentgyörgyig közlekedik.

A Pécsről Keszthelyre indult Fenyves expressz (18802) helyett Kaposvártól Fonyódig pótlóbuszok közlekednek, a vonat további útvonalán kimarad.

Borítókép: illusztráció

Címkék: kisiklás, lengyeltóti, vonat, máv, olvasóink kérdezték