A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. iránymutatásainak megfelelően 2024 februárjában elindította a társasházi övezetben a házhoz menő konyhai zöld- és élelmiszerhulladék begyűjtését. A szolgáltatáshoz folyamatosan lehet csatlakozni, amellyel kapcsolatos igényét jelezheti közös képviselőjének, társasházkezelőjének vagy a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatának.
 
A KHG a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék begyűjtését november 1-től május 31-ig keddi napokon, június 1-től október 31-ig kedden és pénteken végzi, havi egyszeri edénymosással. A gyűjtéshez szükséges 120 l-es, szag- és kifolyásmentesen zárható gyűjtőedényt a társaság osztja ki a lakosság részére a háztartási 5 literes gyűjtőedénnyel együtt.
 
A társasházi gyűjtőedények telepítése előtt minden helyszín felmérésre kerül egy személyes találkozó során, hogy biztosítsák a szabályszerű, és a felhasználók számára ideális elhelyezést. A közterületen való elhelyezéshez szükséges engedély beszerzésében a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. segítséget nyújt. Magánterületen történő elhelyezés esetén a gyűjtőedényt ürítési napokon a társasház elé kihelyezni szükséges.

null

Gyűjtési gyakoriság

június 1. - október 31. (minden héten kedden és pénteken)

november 1. - május 31. (minden héten kedden)

Címkék: élelmiszerhulladék, zöldhulladék, Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., olvasóink kérdezték