Március 5-től 12-ig a fasorfelújítási program keretében a Virág utca mindkét oldali fasora megújul a lakók kérésére. A fakivágások és ápolások miatt az utca szakaszosan kerül lezárásra. Március 5-én a 48-as Ifjúság útja és Vörös telek utca közötti szakaszon kisebb fennakadások lehetnek, de a forgalomirányítók átengedik az átmenő forgalmat.

A március 6. és 12. között a gyors és sérülés-, valamint károkozásmentes munkavégzés érdekében az utcaszakaszokat teljesen lezárják, 8:00-tól 16:00-ig az átmenő gépkocsi és gyalogos közlekedés nem lehetséges, továbbá az utcában parkolni sem lehet. Az ott lakók és dolgozók bejutását a forgalomirányítók biztosítják, de kisebb fennakadások várhatók.

A zöldhulladék elszállítás és tuskózási feladatok is ez idő alatt történnek, mely munkagépek mozgását jelenti majd.
A fákon a magasban alpinisták fognak dolgozni, akiknek a munkálatok idején a földi forgalomirányítók segítenek majd, hogy az ott élőknek és dolgozóknak biztonságos legyen a ki- és bejárás!

A szakemberek az összes fát előzetesen alaposan megvizsgálták. Az elszáradt, balesetveszélyes, helyenként már a gyalogosokat és a parkoló autókat is veszélyeztető ágak levágásán túl az egészségügyi metszéseket és a fák statikai megerősítését is elvégzik a fasor megőrzésének érdekében. A metszések mellett a beteg fákat is kicserélik, a helyükre amint lehet, újakat ültetnek majd!

A lakók és közlekedők türelmét kérik!

Terelőútvonalon a 91-es járat 

Március 6., szerdától előreláthatólag 2024. március 8., péntekig 8:00 órától 16:00 óráig a fák kivágása miatt a Virág utca, Németh István fasor és a Fő u. közötti szakasza lezárásra kerül. A munkálatok ideje alatt a Füredi úti csomópontból induló 91-es vonal járatai a következő terelőútvonalon közlekednek:

Füredi úti csp. – Hegyi u. – Pázmány P. u. – Szent Imre u. – Széchenyi tér – Helyi autóbusz-állomás – Rómahegy

Az útlezárás idejére a Füredi úti csomópontból induló járatok esetében a Virág u., a Hársfa u. és a Fő u. 37-39 megnevezésű megállóhelyeket a közlekedő járatok nem érintik. A kivitelezés ideje alatt a járatok menetideje pár perccel megnövekedhet!

További információ a 82/412-153-as telefonszámon elérhető.

Címkék: virág utca, megújul, fasor, olvasóink kérdezték