null

Jelenleg 19 ezer ember utazhat ingyen Kaposváron, beleértve a 65 év felettieket, a 6 év alattiakat, a fogyatékossággal élőket és kísérőiket. Márciustól pedig újabb 8 ezer új utas, nyugdíjasok és a diákok kapnak lehetőséget a kedvezményes utazásra. Ezt Szita Károly polgármester jelentette be két héttel ezelőtt. 

A bejelentés óta naponta negyvennel több kártyát állítanak ki a kaposvári Tourinform irodában. A legtöbben a kedvezmények miatt.

- Bérletet vásárolok, néha a fürdőbe szoktunk menni vele, illetve a szombati díjmentes parkolás miatt is hasznos a Kaposvár Kártya - válaszolta kérdésünkre Gelencsér Tamás.

A kedvezményre jogosító igazolvány díja 1270 forint, 14 év alattiaknak és nyugdíjasoknak pedig ennek a felét 635 forintot kell fizetniük. A meghosszabbítás pedig a kártya díjának a fele. Ráadásul néhány perc alatt megvan. 

- A Kaposvár Kártya kiváltása végtelen egyszerű, egyetlen egy dolgot kell igazolni, hogy állandó kaposvári lakcímmel rendelkezik, aki szeretné azt kiváltani. Be kell fáradni a Tourinform Irodába a lakcímkártyájával vagy pedig a diákok esetében egy iskola látogatásival - amennyiben az igénylő Kaposváron tanuló diák - és egy pillanat alatt kiállítjuk az új kártyát - tette hozzá a Tourinform Iroda vezetője, Máyerné Bocska Ágnes.

A város célja az új kedvezmények bevezetésével az, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, így pedig Kaposvár is zöldebb legyen. 

Címkék: hosszabbítás, kaposvár kártya, utazás, olvasóink kérdezték, kaposvár