Az Anna utcában folytatódnak a faápolási és fasormegújítási munkálatok az ott élők és az arra közlekedők, a parkoló autók biztonsága érdekében. A szakemberek minden fát alaposan megvizsgáltak, a balesetveszély megszüntetésén túl elvégzik az egészségügyi metszéseket, valamint a beteg fákat kicserélik, ezzel is megnövelve a fasor élettartamát.

Mivel egy rendkívül forgalmas útszakaszról van szó, ezért három ütemben zajlanak majd a munkálatok forgalomirányítás mellett február 5. és 23. között. Az Rákóczi tér felől egyirányú utcában található fasort elsőként a Fő utca és a Szántó utca között teszik rendbe a szakemberek és az alpinisták, ezt követően a Szántó utcai kereszteződés lesz lezárva. Utolsó ütemben a Szántó utca-Gróf Apponyi utca közötti szakasz fáinak metszése lesz elvégezve.  

A munkálatok idején az autós- és gyalogosforgalom, valamint a parkolás korlátozott lesz. Azoknak, akiknek az érintett szakaszra érvényes parkolóbérletük van, a környező utcákban tudnak majd parkolni. Az ott lakóknak végig biztosított lesz a biztonságos ki- és bejárás, de fokozott óvintézkedések mellett.

képünk illusztráció
képünk illusztráció

A közösségi közlekedést érintő változásokról a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. tájékoztatta a lakosságot:

Az ideiglenes buszmegállókat a Hársa utcában és a Tallián Gyula utcában jelölték ki.

2024. február 5., hétfőtől előreláthatólag 2024. február 23-ig MUNKANAPOKON 8:00 órától 16:00 óráig a fák kivágása miatt az Anna utca lezárásra kerül. A munkálatok ideje alatt a Helyi autóbusz-állomásról induló 71, 72 ,73, 75, 81, 83, 84, 86, 87, 88, 89, 91-es vonalak járatai a következő terelőútvonalon közlekednek:

Helyi autóbusz-állomás - Baross Gábor u. - Hársfa u. - Pécsi u. - …. végállomás

Az útlezárás idejére a Helyi autóbusz-állomásról induló járatok esetében a Fő u. 48. és a Hársfa u. megnevezésű megállóhelyeket a közlekedő járatok nem érintik, míg a Hársfa utcában (a Hársfa u. 8 a. épülettel szemben) ideiglenes megállóhely kerül kialakításra.

A 42, 43, 47, 82-es viszonylaton a Helyi autóbusz-állomásról induló járatok útvonala a következőképpen változik:

Helyi autóbusz-állomás - Baross Gábor u. - Hársfa u. - Virág u. - Németh I. fasor - Tallián Gyula u. 34. - …..végállomás

Az útlezárás idejére a Helyi autóbusz-állomásról induló járatok esetében a Tallián Gy u. 4.. és a Kórház elnevezésű megállóhelyeket a közlekedő járatok nem érintik. A Hársfa utcában (a Hársfa u. 8/A épülettel szemben) valamint a Tallián Gy u. 34. előtt ideiglenes megállóhelyek kerülnek kialakításra,

A kivitelezés ideje alatt a járatok menetideje pár perccel megnövekedhet!

További információ a 82/412-153-as telefonszámon elérhető.

Címkék: Anna utca, ültet, fasor, faállomány, autóbusz, metsz, park, kivág, környezet, zöld, parkolás, forgalom, korlátozás, menetrend, olvasóink kérdezték, Kaposvár