null

Ahogy tavaly, idén is vízkereszt után kezdik el begyűjteni a karácsonyfákat Kaposváron. A szolgáltató erről minden háztartást értesített.

- Január 8-án indul a kaposvári fenyőfa begyűjtés. Még decemberben minden háztartásba eljuttatunk egy hulladékszállítási naptárt, de ezenkívül a honlapunkon, a www.khg.hu weboldal bal oldalán található szállítási naptár 2024 fül alatt mindenki megtalálja, hogy a saját utcájába mikor várható a fenyőfák elszállítása - válaszolta kérdésünkre a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft ügyvezetője, Szilágyi Ádám.

A fenyőket idén is ingyenesen szállítják el, de néhány szabály betartására kérik a lakosokat. Ilyen például, hogy a fák törzsátmérője legfeljebb 7-10 centiméter lehet, a másfél méteresnél nagyobb fenyőket pedig fel kell darabolni.

- Mindenkitől azt kérjük, hogy előző nap este 6 órától a szállítási nap reggel 5 óráig rakják ki a lecsupaszított fákat forgalmat nem zavaró módon és azt is kérnénk, hogy ha valaki nagyobb, vastagabb törzsű vagy hosszabb fát rak ki, az legyen kedves elfűrészelni, hogy a begyűjtő célgépbe fizikailag beférjen - tette hozzá Szilágyi Ádám.

Aki most nem él ezzel a lehetőséggel, és tovább szeretne az otthonában gyönyörködni a karácsonyfájában az január 22-e után a hulladékudvarban adhatja majd le azt.

Címkék: hulladék, elszállítás, karácsonyfa, fenyőfa, olvasóink kérdezték