Pénteken országszerte téli üzemmódra váltott a közútkezelő. A somogyi szervezet, illetve a különféle hatóságok is felkészültek már. "A közös munkát a vármegyei védelmi bizottság, járásokra osztva koordinálja" - mondta el egy sajtótájékoztatón az elnök, Neszmény Zsolt főispán.

A fóromon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója, Németh Zsolt közölte: a társaság 42 kombinált eszközzel, teherautókkal rendelkezik, melyek minden évben műszaki vizsgán vesznek részt. Emellett felkészítik a közúthálózatot, a vízelvezető-rendszert is a téli szezonra, az alkalmazottakat pedig oktatásban részesítik. Az idei télre 1600 tonnányi sót raktároztak el. Az útviszonyokról pedig 24 órás diszpécser szolgálatuknál lehet érdeklődni.

A rendőrség pedig folyamatos balesetmegelőzési kampányokkal is próbálja az embereket arra figyelmeztetni, hogy megfelelően készítsék fel járműveiket és ne megszokásból vezessenek. Erre a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság parancsnoka, Molnár Gábor hívta fel a figyelmet.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Krám István pedig arról beszélt, hogy ők is felkészültek a zord időjárásra, de ugyanezt kérik a lakosságtól is: "Nagyon fontos, hogy csak akkor induljunk útnak, amikor meleg takaró, élelmiszer, hólapát, és minden olyan jellegű védekezési eszköz a rendelkezésünkre áll, amellyel, ha valamilyen rendkívüli körülmények közé kerülünk, akkor, amíg a mentőerők ki nem érkeznek, addig azt a kis időt át tudjuk vészelni."

Címkék: hókotró, csúszós, közút, , tél, olvasóink kérdezték, baleset