Hétfőn megkezdődött a házhoz menő, regisztrációhoz kötött lomtalanítás a somogyi vármegyeszékhelyen. A szolgáltató az érintett háztartásokat, lakóközösségeket korábban már értesítette, mikor tegyék ki a lomot a kukák mellé. Akik nem regisztráltak, azok hiába is pakolnak ki bármit a kukák mellé, mert a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai nem viszik el azt.

A bontott ajtó, vagy a levert csempe továbbra sem számít lomnak. Azt ugyanis, hogy a szolgáltató ilyenkor mit szállíthat el, jogszabály határozza meg. Így nem viszik el a vegyes kommunális-, a szelektív-, az üveg- és a zöldhulladék mellett, a veszélyes hulladékot, az elektronikai hulladékot és az építési-bontási törmeléket sem. Ez utóbbit lakcímkártya ellenében évi egy tonnáig a Nádasi utcában lehet leadni, a többit pedig a somogyi hulladékudvarok valamelyikén.

A cég tavaly nagyjából 300 tonna lomot szállított el szervezett keretek között a somogyi vármegyeszékhelyen, ugyanakkor egész évben majdnem hétszer ennyi lomhulladékot kezelt. 

Címkék: lomtalanítás, regisztráció, hulladék, olvasóink kérdezték, Kaposvár