A képviselőtestület - amelynek ülését itt és itt közvetítettük élőben - egyperces néma csenddel tisztelgett a kommunizmus áldozatainak emléke előtt. 

Aztán a költségvetési számok tárgyalásánál a város polgármester bejelentette, ahogyan Kaposvár élt a fixált gázár lehetőségével, úgy az elektromos áramot is rögzített áron vásárolja majd a következő 9 hónapban egy kormánydöntésnek köszönhetően. 

A közgyűlésen elhangzott: az illegális hulladéklerakók és szemétégetők visszaszorítása érdekében Szita Károly polgármester egy törvénymódosítást kezdeményezett, amely jelentősen szigorítaná a büntetési tételeket és amelyet a döntéshozók jóvá is hagytak.

szeméthalom a szentjakabi településrészen
szeméthalom a szentjakabi településrészen

A környeztkárosítás elleni küzdelmet városunkban az önkormányzat, a rendőrség és a közterület-felügyelet is nagyon komolyan veszi. Legutóbb az egyik legjellemzőbb helyszínen, a szentjakabi városrészben, a Csutoraszárító dűlőben razziáztak a szakemberek. Sajnos, nem is eredménytelenül.

Az ilyen típusú környezetkárosítással szemben zéró tolerancia van érvényben városunkban. Ez érthető is, hiszen minden lehetőség adott arra, hogy valaki ingyen leadja használt műszaki cikkeit, vagy építési-bontási törmelékét. 

Az illegális szemetelők és hulladékégetők ellen nemcsak közigazgatási, hanem adott esetben büntetőeljárás is indulhat.

A testületi ülésen az is eldőlt, hogy a város pályázatot írt ki a Csiky Gergely Színház ügyvezetői igazgatói posztjára, mert a jelenlegi vezető, Fülöp Péter megbízása nyár végén lejár. A pályázatot szakmai bizottság bírálja el, a megbízás pedig öt évre szól. 

A képviselők arról is határoztak, hogy a város új céget alapít több kaposvári vállalkozással együtt, amelynek célja, hogy az informatika ágazatban tanuló diákok számára duális képzőhelyként lehetőséget biztosítson a szakmai oktatásra. Az informatikai ágazati képzőközpontban egyszerre 90 fiatalt is tudnak tanítani.

ilyen, kidőlt, kifordult fák tucatjait hagyta maga mögött a február eleji szélvihar
ilyen, kidőlt, kifordult fák tucatjait hagyta maga mögött a február eleji szélvihar

90 millió forintos kár keletkezett Kaposváron a február 4-i vihar következtében. Önkormányzati-, köznevelési-, kulturális-, szociális-, és sport feladatot ellátó épületek, emellett utak károsodtak és a temető is megrongálódott, a szél 84 fát is kidöntött. A károk helyreállításához szükséges munkálatokat a város megkezdte, ezekhez a többletkiadásokhoz pedig vis maior támogatást igényel az államtól. A testület ma döntött ezen pályázat beadásáról is. 

Címkék: törvény, közgyűlés, illegális, költségvetés, hulladék, vihar, olvasóink kérdezték, Kaposvár