A kiírók olyan hétköznapi nők jelentkezését várják 2023. február 22-ig, akik a munkában és a családi életben is szépen helytállnak és azt is megosztják a közönséggel, hogyan tudják összeegyeztetni a különböző szerepeiket, ezzel erőt adva másoknak és inspirálva nőtársaikat.

Nincs életkori megkötés, a jelöltek az alkalmazotti, vagy vállalkozói szférából is érkezhetnek és az sem feltétel, hogy vezetői pozíciót töltsenek be.  A hangsúly az egyensúlyon van, amit munka és család mellett nem könnyű megteremteni, de nem is lehetetlen: a szervezők erre szeretnének jó mintákat, példákat, életutakat bemutatni.

A pályázaton indulni három egyszerű kérdés megválaszolásával lehet a Kaposvárimami oldalon található online űrlap kitöltésével. 

Akinek van olyan családtagja, munkatársa, vagy ismerőse, akit szívesen jelölne erre a díjra, ide kattintva gyorsan megteheti. A szervezők felveszik a kapcsolatot a jelöltekkel, akik a jelölés elfogadása esetén nevezhetnek a pályázatra.  

A zsűri és a közönség közösen választja meg az év Somogy vármegyei női példaképét.

Az összes benyújtott - és a pályázati kiírásnak megfelelő - pályaművet zsűri bírálja el. A döntőbe juttatott öt pályázóra 2023. február 25-től március 5-ig a közönség szavazhat, így végső soron a közönség dönti el, hogy ki lesz 2023-ben Somogy vármegyében az év női példaképe.

Az ünnepélyes eredményhirdetést 2023. március 8-án, Nőnapon tartják, ahol az év női példaképe pályázat nyertesét emlékplakettel és egy kétszemélyes hétvégével díjazzák, de valamennyi döntőbe jutott jelölt tevékenységét oklevéllel és meglepetéssel ismerik el.

Címkék: példákép, karrier, , munka, olvasóink kérdezték, család, Somogy