A MÁV–Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én lépett hatályba. A vasúti és autóbuszos szolgáltatás összehangolása révén Dombóvár és Kaposvár, valamint Kaposvár és Gyékényes között a vonatok nem állnak meg egyes állomásokon, megállóhelyeken. Az érintett településeket a Volánbusz járatai szolgálják ki, a korábbinál egyenletesebb járatkövetést és kedvező vasúti csatlakozásokat biztosítva.

December 11-től Dombóvár—Kaposvár között a vonatok nem állnak meg Kapospula, Attala, Csoma-Szabadi, Baté, Kaposhomok és Taszár állomásokon, megállóhelyeken, valamint Kaposvár és Gyékényes között Porrogszentkirály megállóhelyen. A Dombóvár és Kaposvár közötti megállások kiigazításával Kaposvár és Budapest között 5-10 perccel csökken az utazási idő. Az érintett településeket pedig a Volánbusz helyközi autóbuszjáratai szolgálják ki.

Kaposvár és Dombóvár között kétóránkénti, ütemes jellegű autóbusz-menetrend lépett életbe, csúcsidőben a korábbinál egyenletesebb járatkövetést biztosítva.

Az átalakítás eredményeként több Kaposvár és Dombóvár között közlekedő autóbuszjárat Dombóváron Budapest felé/felől kedvező InterCity, míg Pécs felé/felől személyvonati csatlakozást biztosít.

Dombóvár és Kaposvár között napközben egységes megállási renddel, kétórás ütemes menetrendet alakított ki a vasúttársaság. Ebben a vonatok Dombóváron egységesen 10 perces átszállást biztosítanak a Budapest felé közlekedő InterCity járatokra.

Az autóbuszjáratok egységes megállóhely-kiosztással, a vasút által korábban kiszolgált Kapospula, Attala, Csoma, Szabadi, Baté, Kaposhomok és Taszár települések érintésével közlekednek.

A Dombóvár és Kaposvár közötti településeket kiszolgáló autóbuszjáratok menetrendjei a Volánbusz honlapján érhetők el. Az autóbusz-menetrend Somogy megyét érintő, további változásai itt olvashatók. A társaság a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében arra kéri az utasokat, hogy lehetőleg ne megszokásból közlekedjenek.

Címkék: volánbusz, menetrend, változás, somogy megye, olvasóink kérdezték