Augusztus 12-én, péntek délután ismét szabadtéri MOZIval egybekötött jótékonysági családi pikniket szervez az Ökumenikus Segélyszervezet a kaposvári Városligetben. A rendezvénnyel az idei Iskolakezdés együtt! országos segélyakciójára szeretné felhívni a figyelmet a karitatív szervezet.

A jótékonysági családi piknik fénypontja a 20:00 órakor kezdődő szabadtéri mozi, ahol most a nagy sikerű Harry Potter és a bölcsek köve című filmet tekinthetik meg a nézők. A belépés díjtalan, de a helyszínen biztosított adományozási lehetőségek segítségével bárki támogathatja az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz sorsú diákok tanévkezdését segítő Iskolakezdés együtt! segélyakciójának célját. A piknik mozi különlegessége, hogy a film egy-egy karakterének jelmezébe öltözött nézőket ajándékkal köszöntik a szervezők.

A nagyszabású szabadtéri rendezvény Kaposvár Megyei Jogú Várossal való szoros együttműködésben és a Pöttyös Túró Rudi gyártójának, a FrieslandCampina Hungáriának a támogatásával valósul meg. A szervezők már 17.00 órától várják a piknikre a gyerekeket és felnőtteket, akik olyan játék- és sportprogramokban próbálhatják ki magukat, mint az óriás dominó, az „esélyegyenlőtlenségi” csocsó, az óriás memóriajáték vagy éppen a kapura dobás.

19.00 órától Szabados Ágnes híradós műsorvezetővel beszélgetnek a szervezők, akit ma már legtöbben a „Nincs időm olvasni” kihívás alapítójaként, illetve olvasásnépszerűsítőként ismernek. Az ország egyik legnagyobb Harry Potter rajongója egyrészt J.K. Rowling fantasy műfajú regénysorozatáról osztja meg gondolatait, de kiderül többek között az is, hogy milyen szerepet játszik ma Ági, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet életében az iskolakezdés.

A jótékonysági családi pikniken nem csak pénzadománnyal lehet csatlakozni az országos összefogáshoz. A rendezvényre érkezők 19:30 órakor részt vehetnek egy látványos figyelemfelhívó akcióban is: az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala óriás élőképének megformálásában.

Címkék: sikolakezdés, ökumenikus, Városliget, segélyszervezet, piknik, rászoruló, mozi, jótékony, olvasóink kérdezték, Kaposvár