Megújult a Jókai liget, valamint a Zrínyi utcai, egykori városi könyvtár épülete 75 millió forint, 100 százalékos európai uniós támogatással. A fejlesztések fő célja az volt, hogy olyan tereket és környezeteket alakítsanak ki, amelyek helyszínt tudnak adni a közösségi rendezvényeknek, elősegítik a közösségépítést,
szolgálják a kaposváriak lelki-mentális és fizikai jóllétét.A fejlesztések fő célja az volt, hogy olyan tereket és környezeteket alakítsanak ki, amelyek helyszínt tudnak adni a közösségi rendezvényeknek, elősegítik a közösségépítést, szolgálják a kaposváriak lelki-mentális és fizikai jóllétét.

A beruházás során megújították a Jókai liget teljes növényzetét: a balesetveszélyes, elhalt fákat, bokrokat eltávolították, a menthető növényeket szakszerűen megmetszették, de sok új cserjét és fát is ültettek. A sétány új térkő burkolatot kapott, megoldották a terület csapadékvíz elvezetését is.

Új utcabútorokat is kihelyeztek, kényelmes padok várják a megpihenni vágyókat.  Formatervezett, praktikus hulladékgyűjtőket is telepítettek. A közvilágítást is kicserélték, a sétány fölé hajló energiatakarékos lámpák biztonságos megvilágítást nyújtanak az arra közlekedőknek. A korszerű pihenő- és szabadidőparkká alakított liget több. mint 4000 m²-en nyújt kiváló lehetőséget sportolásra, de helyszíne lehet a Kaposváron oly népszerű „Kortalan tornának”, a szabadtéri jógának, sétának, a szabadidő aktív eltöltésének. A nyitott téren családbarát gyerek- és felnőtt programok valósíthatók meg, találkozók, vagy kiemelt városi rendezvények plusz színtere is lehet majd. A szervezett és tervezett programok mellett lehetőség nyílik a nem tervezett csoportos vagy egyéni kikapcsolódásra is, hiszen olyan hellyé vált a liget, aminek atmoszférája a pihenést, relaxálást is lehetővé teszi majd.

A fejlesztés ugyan a donneri részben valósul meg, viszont az egész város lakosságát szolgálja, hiszen a Virágfürdő melletti terület fejlesztéséről van szó, a fürdőt pedig a város lakosságának nagy része rendszeresen igénybe veszi.

A fejlesztés másik iránya a Zrínyi utca 16. szám alatti, volt könyvtárépület felújítása volt. Az épület belsejét teljesen megújították, korszerű nyílászárókat és épületgépészetet kapott, ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a donneri területen belül is újabb szervezetek jelenhessenek meg, elérhetővé téve ezáltal a helyi lakosság számára olyan új szolgáltatásokat, melyek hozzájárulnak a fizikai vagy mentális jólét, vagy biztonságérzet fokozásához.

A „Közösségi infrastruktúra kialakítása a Donnerben” elnevezésű, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00865 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, a 
Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Címkék: Zrínyi utcai könyvtár, Jókai liget, Donner, olvasóink kérdezték, Kaposvár