December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint egyes térségekben - az átalakuló vasúti menetrendhez is igazodva - módosul a ráhordó autóbuszjáratok menetrendje, vagy új vasúti csatlakozások létesülnek. Új menetrend lép életbe Pécs és Komló között, és folytatódik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közlekedésének fejlesztése is.

Változások lesznek Budapest elővárosi közlekedésében is. A Budapest-Esztergom vasútvonalon új hétvégi menetrend lép életbe, és emiatt kismértékben az Esztergom-Dorog-Kesztölc-Piliscsév vonalon közlekedő autóbuszjáratok menetrendje is módosul. A Budapest-Hatvan vasútvonal menetrendjének változása miatt a H8-as gödöllői HÉV menetrendje is módosul, így a megfelelő HÉV-csatlakozások további biztosításáért kismértékben a mogyoródi és kistarcsai megállóhelyeket érintő autóbuszjáratok menetrendje is változik.

A menetrend-módosítás előnye, hogy Mogyoródon az átszállási lehetőségek száma változatlan járatszám mellett is bővül - ismertette a Volánbusz.

A menetrendi változásokkal kapcsolatos részletes tájékoztatás a Volánbusz honlapján, a https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/38039 linken olvasható.

Címkék: volánbusz, menetrend, busz, olvasóink kérdezték