Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával szeptember közepén indult el az ingyenes tanórai úszásoktató program, októbertől 4-től pedig az iskolák számára vásárolt jégidő segítségével a közoktatásban résztvevő diákoknak, iskolai órarend keretén belül, ingyenesen biztosít korcsolyázási lehetőséget.

Az évek óta zajló programban 20 általános és középfokú iskolából, hetente több mint 1000 tanuló ismerkedhet meg a korcsolyázás, jégkorongozás alapjaival.

Úszásoktatáson 11 állami fenntartású iskola 20 osztályából 380 tanuló vesz részt. A Katolikus és Református iskola, valamint a Bárczi iskola 2. osztályosai is helyet kaptak tanítási időben, a tanmedencében. Így összesen mintegy 480 kisiskolás jár az idei tanévben úszásoktatásra.

2014-től az óvodások is bekapcsolódtak úszó- és korcsolyaoktatási programba. Az idei tanév folyamán 23 óvodai csoportból közel 450 óvodás gyermek bevonásával zajlik a program.

Minden érintett óvodás gyermek fél éven keresztül heti egy alkalommal délelőtt úszni és fél éven keresztül korcsolyázni tanul, megfelelő edzői felügyelet mellett.

Címkék: térítésmentes, korcsolya, oktatás, ingyenes, úszás, program, Kaposvár, olvasóink kérdezték