Néhány javaslat már érkezett is a csütörtök délutáni utcafórumon arra, hogy a Donner mely pontjain, milyen fejlesztéseket képzelnek el a helyiek. Ezeknek az alkalmaknak épp ez a lényegük, vagyis hogy a településrész lakói és a városvezetők együtt gondolkodjanak a fejlesztések részletein. Ez a fajta közösségi tervezés a Cser esetében már bizonyított.

"Én személy szerint örülök neki, a Cseri-parknál is ez egy nagyon jó példa volt, hogy az ott élőket is belevonták ebbe a tervezésbe, mert fontos az, hogy az ott élőknek legyen ebben szerepe, ők tudják azt, hogy mi az, amire szükségük van. Nap, mint nap arra járnak, így javaslatokkal is ők tudnak szolgálni." - mondta el kérdésünkre Gyürüsi Zsolt.

donneri fórum

A fórumot még több hasonló követi a közeljövőben - jelentette be a polgármester. Szita Károly azt is elmondta: a Donner fejlesztését megalapozó munka már korábban elkezdődött.

"Az elmúlt egy esztendőben felmértünk mindent a Donnerban. Felmértük a közművek állapotát, felmértük az utak, járdák állapotát, felmértünk a lakásállományt, megnéztük az önkormányzati bérlakásokat. Megnéztük a lakásokban, kik laknak, melyik lakásban és hol laknak. Bementünk a belső udvarokba is. Szóval rendelkezünk egy olyan képpel, amit önök elé tárva, meg lehet majd fogalmazni azokat a következtetéseket, hogy mit tegyünk." - tette hozzá a városvezető.

A Donner rehabilitációja a tervek szerint érintené a belső udvarok problémáját, a településrész népességi kérdéseit és a környék inftastruktúráját is.

Címkék: közösségi tervezés, utvafórum, Donner, olvasóink kérdezték, felújítás