Júliusban naponta már többezren lépik át a magyar határt Barcsnál. A legtöbben meg se állnak a dalmát tengerpartig.

"A napi forgalmunk most már a nyári időszakban eléri a tavalyi év hasonló időszaki adatait, ez 2.000-2.500 fő/nap kiutazó közönséget jelent és mintegy 800 és 1.000 közötti járműforgalmat." - tudtuk meg dr. Cserti Istvántól, a Barcsi Rendőrkapitányság alezredesétől.

Töretlen a szomszédos ország népszerűsége, annak ellenére is, hogy július elsejétől Horvátország újra szigorított a beutazási feltételeken. Csak védettségi igazolvánnyal és az oltásokat igazoló lapok felmutatásával lehet átlépni a határt, emellett hétfőtől az 50-100 fő fölötti rendezvények esetében vezettek még be szigorításokat.

Horvátország tenger nyaralás

A magyar turisták 75 százaléka egyénileg szervezi meg utazását, mások egy irodára bízzák ezt. Jellemzően egy hetet töltenek pihenéssel és leginkább magánszállást vesznek igénybe.

"Kaposváron szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen nagyon közel esik a horvát tengerpart, úgyhogy tulajdonképpen a déli részre is viszonylag gyorsan, mostmár az autópályán végig el lehet jutni. De ettől függetlenül az Istria és a Kvarner-öböl a legkedveltebb a jelen pillanatban." - árulta el Braun Enikő, OTP Travel irodavezetője.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint Horvátország az egyik legbiztonságosabb úticél a mediterrán térségben. Időszerűen 740 ezer külföldi vendég nyaralhat szomszédainknál.

Címkék: Horvátország, nyaralás, határ, olvasóink kérdezték