Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program támogatási forrásainak köszönhetően teljes körű útfelújítási munkák zajlanak a 6801-es jelű Barcs-Berzence összekötőút 3 kilométeres szakaszán, Heresznye és Vízvár települések között. A munkálatok részeként július 21-től teljes útzár mellett zajlott egy speciális vasbeton iker keretelem beépítése a Vízvár-Heresznye közötti eróziós ároknál. Az eredeti tervekhez, hétfőhöz képest már szombaton be tudták fejezni a beavatkozásokat a szakemberek, így 19 órától megszűnik a teljes útzár - írja közelményében a Magyar Közút.

A teljes körű felújítási munkák részeként az összekötő út 22-es kilométerszelvényénél található Vízvár-Heresznye közötti eróziós ároknál egy 16 méter hosszú, 1,5x1,5x1,0 méteres nagyságú vasbeton iker keretelem beépítése is. A beépítést az ikerelem mérete, illetve technológiai és forgalombiztonsági okokból csak teljes útzár mellett tudták elvégezni a kivitelezők.

A kedvező időjárási körülmények miatt hétfőhöz képest már szombat estétől megszűnik a teljes útzár, így a szakaszt újra használhatják a közlekedők. Ugyanakkor a felújításban érintett szakasz továbbra is munkaterület, melyen további munkák zajlanak, ezért jelzőlámpás forgalomirányítás mellett félpályás útlezárás és 40 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Címkék: Útzár, Heresznye, Babócsa, felújítás, olvasóink kérdezték