Ifjúsági szervezetek javaslatai alapján a "nyelvvizsga-amnesztia" meghosszabbítását javasolja a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden Budapesten, a törzs ülése után. Novák Katalin azt mondta: ez azt jelentené, hogy idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül.

Novák Katalin beszámolt arról is: az operatív törzs döntése alapján a köznevelési intézmények is egész nyáron szervezhetnek táborokat, foglalkozásokat, és ezek alkalmával a szülők, kísérők is beléphetnek az intézménybe. Hozzátette, ezt iskolánként lehet szabályozni, de az erre vonatkozó általános tiltást megszüntették.

A közművelődési házakban tartott esküvők esetén a lakodalmakra érvényes szabályozások vonatkoznak.

Novák Katalin fotó: MTI/Soós Lajos
Novák Katalin fotó: MTI/Soós Lajos

Sok olyan szabály van, amelynek alkalmazása tisztázást igényel, ezért az operatív törzs összeállítást készít a leggyakrabban feltett kérdésekből. Felülvizsgálják majd a jelenleg hatályban lévő védelmi intézkedéseket, és azt javasolják a kormánynak, hogy csak azokat a korlátozásokat tartsa meg, amelyek továbbra is szükségesek.

A kormány megteremti annak a feltételeit is, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekek állami finanszírozással a legkorszerűbb inzulinpumpához jussanak - tette hozzá.

Címkék: enyhítés, nyelvvizsga, diploma, olvasóink kérdezték