Androsics Csaba a lejárt iratait szeretné megújítani Somogyvámoson. Azt mondja, 30 kilométert kellene utaznia a kaposvári kormányablakhoz, így örül, hogy helyben is elérhető ez a szolgáltatás.

"Az ügyeinket így jobban el tudjuk intézni, úgyis nehéz hozzájutni a kormányablakos időpontokhoz. A jogosítvány és a személyi igazolvány meghosszabbításához nagyon jó megoldás, hogy kijön a kormányablak busza." - mondta el kérdésünkre Androsics Csaba.

mobil kormányablak

A mobil kormányablak ma a többi között Somogyvámoson fogadta az ügyfeleket. A település polgármester azt mondja: sokan veszik igénybe az ügyintézés lehetőségét, egyelőre havi egy alkalommal.

"Ma van az első alkalom, hogy itt a településen újra nyújta a szolgáltatásokat az itt lakóknak a busz. Nagyon nagy számban veszik igénybe, látszik is, hogy öten-hatan állnak sorba most is. Nagyon nagy segítséget nyújt a településen élők számára, hiszen nem kell elutazni." - árulta el a település polgármestere Dékányné Károly Marianna.

mobil kormányablak

A kormányablak busz egyre népszerűbb Somogyban is, hiszen olyan településekre viszi el a hivatali szolgáltatásokat, ahonnan nehézkes eljutni a nagyobb városokba.

"Megyeszerte összesen 44 településen jelenik meg. Igyekeztünk úgy beosztani a menetrendet, hogy kifejezetten tekintettel voltunk a megyén belüli kistelepülések elhelyezkedésére, és arra, hogy minél többen vehessék igénybe helyben ezeket a szolgáltatásokat, anélkül, hogy Kaposvárra be kellene jönniük." - tette hozzá Dr. Kovács Kornélia, a Somogy Megyei Kormányhivatal - Kaposvári Járási Hivatalának hivatalvezető-helyettese.

A mobil buszon két munkaállomás áll rendelkezése, ahol minden kormányablakban elérhető ügy elintézhető. Így például a lejárt okmányok megújítása, de az ügyfélkapuval, illetve a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban is tehetnek bejelentést az ügyfelek.

Címkék: Somogyvámos, kormányablak, szolgáltatás, busz, mobil, olvasóink kérdezték