Tiszta, rendezett a kukák környéke a Búzavirág utcai társasházak előtt. Pedig hétfő reggel még lomok voltak itt és a szemközti gyűjtőedényeknél is. Kaposváron idén indult el a regisztárcióhoz kötött, házhoz menő lomtalanítás, amelynek éppen az a célja, hogy a korábbi években ilyenkor tapasztalt rendetlenséget megszüntesse.

lomtalanítás

Jelentkezni március végéig lehetett, aztán áprilisban a szolgáltató kidolgozta az utcaszintű menetrendet, majd erről értesítette a közös képviselőket, háztulajdonosat. Hétfő óta pedig már gyűjtik is a lomot.

"Érezhető az, hogy a hulladékudvart egyre többen és egyre gyakrabban használják, érezhető az is, hogy tavaly nyár végén, a második félévben volt a lomtalanítás Kaposváron, de szerencsére, főleg a regisztráció miatt nincsenek szétfötörve annyira a kupacok. A városkép sokkal rendezettebb, sokkal tisztább és szerencsére munkatársainknak is könnyebb dolga van, hiszen rendezetten vannak kipakolva a hulladékok, ezért nekünk is sokkal könnyebb berakodni." - mondta el kérdésünkre a helyszínen Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

lomtalanítás

Az építési-bontási törmelék ugyanakkor továbbra sem számít lomnak. Ezt idéntől már egy tonnáig a Nádasdi utcai lerakóban lehet ingyenesen leadni. A műszaki cikkeket és a veszélyes anyagokat pedig háztartási mennyiségben, lakcímkártyával úgyszintén térítésmentesen a már említett hulladékudvarban veszik át.

Címkék: elkezdődött, lomtalanítás, regisztráció, olvasóink kérdezték