Az elmúlt 20 év legalacsonyabb márciusi munkanélküliségét regisztrálta a kormányhivatal szakigazgatási szerve. Az egy évvel ezelőtti adathoz képest 11,4 %-kal csökkent az állástalanok száma a megyeszékhelyen, vagyis 205-tel több ember dolgozott Kaposváron, mint 2020 márciusában. Ez annak fényében is kiemelkedően jó adat, hogy a koronavírus-járvány első hullámakor közel 900 ember veszítette el a munkahelyét Kaposváron, ám közülük a legtöbben – a mostani adatok alapján is jól látható – sikeresen el tudtak helyezkedni ismét a munkaerőpiacon - írja közleményében a Kaposvári Városháza.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Hivatala szerint az év harmadik hónapjában 1593 álláskereső volt Kaposváron, ez az elmúlt 20 év legalacsonyabb márciusi értéke.

videoton innováció

A statisztika szerint a nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított hányada 4,2 %-os volt, ez kedvezőbb a megyei és az országos átlagnál is.

Kaposvár célja továbbra is az, hogy a gazdaságot a világjárvány ideje alatt is erősen tartsa, új beruházások érkezzenek a városba, javuljon a munkaadók versenyképessége, hogy ezáltal magasabb bért garantáló minőségi munkahelyeket tudjanak teremteni. A város 2021-es, járványügyi költségvetése az emberek egészségének a védelmén túl második prioritásként éppen ezért a gazdaság működőképességét tűzte ki céljául.

Címkék: alacsony, munkanélküliség, rekord, olvasóink kérdezték, Kaposvár