A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) tavaly a járvány helyzet miatt enyhített a horgászok áprilisi csónakos tilalmán, amit idén is megtesz, hogy a horgászok minél kisebb mértékben érintkezhessenek egymással – olvasható a társaság honlapján. Az északi part mentén maximum 50 m-es sávban, a déli part mentén maximum 300 m-es sávban engedélyezett a csónakos horgászat.

Négy olyan terület van, ahol továbbra is csak a partról horgászás engedélyezett, ezeket a BHN honlapján lehet pontosan megtekinten.

A horgászat kizárólag 06:00 és 19:00 között engedélyezett. Az időpontok a kikötőből való indulást, valamint beérkezést jelölik!

A horgászat során kiemelten ügyelni kell a Balatoni Horgászrend 31. pontjának betartására, azaz csalihalat, halszeletet, műcsalit bármely horgászhelyen (parton, stégen, vízi járművön, vízben állva stb.) tartani, azzal horgászni, továbbá süllőt, balint, csukát, kősüllőt és sügért megtartani TILOS! (Puhatestű csalival történő harcsázásra tehát a feloldott sávban is van lehetőség.)

A meghatározott partmenti sávon kívül a Balaton nyílt vizén közlekedő vízi járműben horgászathoz használt eszközt tartani TILOS!

A fentiek megszegése kirívó szabályszegésnek minősül, és 5 év területi jegy váltástól való eltiltást vonhat maga után - áll a társaság honlapján.

Címkék: engedélyezett, Horgászat, csónak, Balaton, olvasóink kérdezték